Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Autorităţile braziliene dau asigurări în privinţa securităţii în timpul Cupei Mondiale

Autorităţile braziliene dau asigurări în privinţa securităţii în timpul Cupei Mondiale

Autorităţile braziliene dau asigurări în privinţa securităţii în timpul Cupei Mondiale
de M.T.    |    01 Iun 2014   •   10:55

Autorităţile braziliene spun că sunt pregătite pentru Cupa Mondială de Fotbal care va începe în mai puţin de două săptămâni şi că evenimentul nu va fi întrerupt.

Mai mult, oficialii spun că vor mobiliza armata pentru a se asigura că niciun protest nu va avea loc în timpul campionatului.

Anunţul vine după manifestaţiile violente din ultima vreme, determinate de sumele uriaşe de bani pe care guvernul le-a alocat acestui eveniment.

Oficiali ai guvernului brazilian au declarat că liniştea şi pacea vor fi menţinute cu orice preţ pe tot parcursul desfăşurării Cupei Mondiale de Fotbal.

„Acest eveniment nu poate fi întrerupt sau amânat. Aşadar, vor fi luate toate măsurile necesare pentru a ne asigura că acest eveniment va avea loc, chiar şi cu preţul violenţei, dacă este nevoie”, a avertizat Roberto Alzir, unul dintre responsabilii cu securitatea în timpul turneului final.

De asemenea, Guvernul susţine că este gata să scoată armata pe străzi, pentru a se asigura că violenţele dintre protestatari şi poliţie din ultima vreme nu se vor repeta în timpul competiţiei.

Preşedintele FIFA a îndemnat şi el la pace mondială în timpul jocurilor Cupei Mondiale de Fotbal de anul acesta.

„Sper ca în acest timp toate activităţile beligerante în toate conţurile lumii să înceteze şi să lăsăm Regele Fotbal să fie stăpân”, a spus Sepp Blatter.

În ultimele luni, marile oraşe braziliene au fost zguduite de proteste violente ale cetăţenilor. Aceştia spun că fondurile cheltuite pentru turneul final ar fi trebuit destinate sănătăţii, învăţământului şi siguranţei publice.

Şi, chiar dacă mulţi sunt totuşi de acord cu competiţia, potrivit sondajelor, 90% cred că organizarea ei a fost puternic afectată de corupţie.

Campionatul mondial de fotbal va începe pe 12 iunie, iar meciurile competiţiei vor avea loc în 12 oraşe din ţară.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close