Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Belgia câştigă cu emoţii în faţa Algeriei, scor 2-1

Belgia câştigă cu emoţii în faţa Algeriei, scor 2-1

Belgia câştigă cu emoţii în faţa Algeriei, scor 2-1
de M.T.    |    17 Iun 2014   •   20:54

Rezervele Marouane Fellaini şi Dries Mertens au marcat golurile cu care Belgia a revenit de la 0-1 şi a câştigat cu 2-1 în faţa Algeriei, în primul meci din grupa H de la Cupa Mondială din Brazilia.

Estadio Mineirao din Belo Horizonte a fost locul în care Belgia, una dintre cele mai aşteptate echipe de la turneul final, a jucat primul meci la Cupa Mondială după o pauză de 12 ani. Dar cei care aşteptau un monolog al alevilor lui Marc Wilmots au fost surprinşi să descopere o naţională a Algeriei excelent aşezată în teren de Vahid Halilhodzic şi care nu a oferit deloc spaţii tehnicilor belgieni. Eden Hazard a fost un anonim, Romelu Lukaku, care a suferit din cauza unei accidentări la gleznă în zilele premergătoare partidei, a fost de nerecunoscut, părăsind terenul în minutul 58 fără să fi expediat vreun şut la poartă, iar Kevin De Bruyne a fost mai mereu blocat de fundaşii africani.

În aceste condiţii, singurele momente periculoase pentru poarta lui Rais M'Bolhi l-au avut ca protagonist pe Axel Witsel, dar cele două şuturi de la distanţă ale mijlocaşului lui Zenit St. Petersburg au fost blocate de fiecare dată de goalkeeperul algerian. Între cele două ocazii ale lui Witsel, Algeria a reuşit să deschidă scorul, în minutul 24, atunci când Sofiane Feghouli a transformat un penalty obţinut tot de el, după un fault comis de Jan Vertonghen.

La adăpostul avantajului de pe tabelă, algerienii au închis şi mai mult jocul, forţându-i pe belgieni la o dominare sterilă. Abia în finalul primei reprize, o combinaţie frumoasă între Hazard şi Nacer Chadli s-a concretizat cu o şansă de egalare, dar execuţia jucătorului lui Tottenham a fost prea slabă pentru a-i pune probleme excelentului M'Bolhi.

Repriza secundă a adus intrarea pe teren a lui Mertens, care l-a înlocuit pe Chadli, însă Algeria a continuat prestaţia solidă din prima parte şi îşi putea dubla avantajul în minutul 56, atunci când lovitura de cap a lui Soudani a ocolit de puţin spaţiul porţii lui Thibaut Courtois. Prima mare ocazie a belgienilor a venit abia în minutul 66, înlocuitorul lui Lukaku, Divock Origi, ratând incredibil din situaţie de unu contra unu cu M'Bolhi.

Patru minute mai târziu, Marouane Fellaini, abia intrat pe teren în locul lui Moussa Dembele, a reuşit să aducă egalarea cu o lovitură de cap, după o centrare foarte bună a lui De Bruyne. A fost momentul în care naţionala africană şi-a pierdut organizarea excelentă de până atunci, iar acest lucru avea să o coste în minutul 80, atunci când Feghouli a pierdut uşor un balon în jumătatea adversă, iar Hazard a declanşat un contraatac perfect şi i-a pasat lui Mertens, jucătorul lui Napoli şutând cu sete pentru 2-1.

Până la final a mai fost timp pentru o ocazie a lui Fellaini, lovitura sa de cap fiind respinsă de sub bară de M'Bolhi. Ar fi fost poate nedrept un al treilea gol al belgienilor, care s-au impus cu mari emoţii, mai mult datorită valorii individuale a jucătorilor, decât a unui joc pe măsura aşteptărilor.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close