Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Brazilia - Coasta de Fildeş 3-1. "Mâna lui Dumnezeu" îi pune pe sud-americani în optimile CM 2010

Brazilia - Coasta de Fildeş 3-1. "Mâna lui Dumnezeu" îi pune pe sud-americani în optimile CM 2010

Brazilia - Coasta de Fildeş 3-1. "Mâna lui Dumnezeu" îi pune pe sud-americani în optimile CM 2010
21 Iun 2010   •   09:16

Luis Fabiano a înscris două goluri şi Elano a adăugat un al treilea pentru Brazilia, care a învins Coasta de Fildeş cu 3-1 şi şi-a asigurat prezenţa în optimile de finală ale Cupei Mondiale.

Coasta de Fildeş a jucat bine în prima repriză, combinând şi atacând periculos. Africanilor le-a lipsit însă sclipirea în faţa porţii, o sclipire pe care a găsit-o Luis Fabiano la celălalt capăt al terenului. Atacantul brazilian a înscris primul său gol în şase apariţii pentru Brazilia cu un şut puternic din unghi, în minutul 25, după o pasă perfectă printre doi fundaşi a lui Kaka. Luis Fabiano l-a sărit pe fundaşul Kolo Toure, pentru ca apoi să tragă la vinclu cu o viteză incredibilă, ce a făcut imposibilă reacţia portarului ivorian.

Luis Fabiano a dublat avantajul în minutul 50, cu un şut cu stângul din preajma punctului cu var, după ce a depăşit doi fundaşi în careu. Reluările TV au arătat că Luis Fabiano s-a ajutat de mână pentru a controla mingea, dar brazilianul a declarat la final că "a fost mâna lui Dumnezeu şi a fost unul dintre cele mai frumoase goluri din cariera mea", amintind de golul lui Maradona la Mondialul din 1986.

Reuşita a fost contestată vehement de selecţionerul Sven-Goran Eriksson. "Nu ar fi trebuit validat. Au primit un gol gratuit. Este un gol de 2-0 care a schimbat toată partida. Este greu să întorci rezultatul când adversarul are voie să se folosească de mâini. A fost henţ evident. Nu o dată, ci de două ori", a spus Eriksson.

Elano a înscris al treilea gol pentru Brazilia în minutul 62, după o altă fază creată de Kaka, jucător ce avea să fie eliminat în minutul 88 pentru două cartonaşe galbene primite în patru minute. Didier Drogba, titularizat pentru prima oară de când şi-a fracturat braţul drept pe 4 iunie, a înscris golul de onoare pentru ivorieni, în minutul 79, cu o lovitură de cap.

Au evoluat echipele:

Brazilia: 1. Julio Cesar - 2. Maicon, 3. Lucio, 4. Juan, 6. Bastos - 7. Elano (13. Alves '67), 8. Gilberto Silva, 5. Felipe Melo - 10. Kaka - 9. Luis Fabiano, 11. Robinho (18. Ramires '90+3). Antrenor: Carlos Dunga.

Coasta de Fildeş: 1. Barry - 20. Demel, 4. Kolo Toure, 5. Zokora, 17. Tiene - 21. Eboue (13. Romaric '72), 19. Yaya Toure, 9. Tiote - 15. Dindane (10. Gervinho '54), 11. Drogba, 8. S. Kalou (18. Keita '68). Antrenor: Sven Goran Eriksson.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CM2010
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close