Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Brazilia. Poliţiştii scot în stradă luptătorii de Jiu-Jitsu pentru a combate protestele anti-"Mondial"

Brazilia. Poliţiştii scot în stradă luptătorii de Jiu-Jitsu pentru a combate protestele anti-"Mondial"

Brazilia. Poliţiştii scot în stradă luptătorii de Jiu-Jitsu pentru a combate protestele anti-"Mondial"
27 Feb 2014   •   16:26

Brigăzi neînarmate de luptători de Jiu-Jitsu Brazilian au fost dispuse pe străzile din Sao Paolo. Poliţia speră astfel ca sportivii de arte marţiale să ajute la combaterea protestelor îndreptate împotriva organizării Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia.

Sportivii fac parte din trupele speciale ale forţelor de ordine şi sunt cunoscuţi sub eticheta "Tropa do Braço". Ei au patrulat în oraş şi la ultimele demonstraţii, atunci când străzile au fost invadate de circa 2000 de protestatari.

Puşi faţă în faţă cu 140 de luptătorii de arte marţiale, manifestanţii au fost intimidaţi de prezenţa acestora, iar violenţele nu au mai cunoscut amploarea precedentă.

"Ne dorim să folosim resurse mai puţin agresive şi ne bazăm pe forţa fizică a acestor ofiţeri", a spus un căpitan de poliţie, însărcinat cu asigurarea ordinii publice.

În protestele anterioare, poliţiştii au fost nevoiţi să facă uz de gaze lacrimogene, tunuri de apă şi gloanţe de cauciuc, în confruntările cu opozanţii Cupei Mondiale.
De data aceasta, noua abordare implică o tactică a "mâinilor goale". Reprezentanţii de la vârful poliţiei spun că s-au inspirat de la colegii lor francezi, care au folosit metode similare în 2005.

"Daunele au fost mult mai mici, iar numărul celor răniţi s-a diminuat semnificativ", a spus şeful poliţiei locale, colonelul Celso Luis.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close