Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Brazuca, mingea oficială a Cupei Mondiale din 2014

Brazuca, mingea oficială a Cupei Mondiale din 2014

Brazuca, mingea oficială a Cupei Mondiale din 2014
de M.T.    |    04 Dec 2013   •   13:44

Mingea oficială a Cupei Mondiale din 2014, numită Brazuca, a fost prezentată oficial marţi, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în grădina botanică din Rio de Janeiro.

Gazdele evenimentului au fost olandezul Clarence Seedorf, brazilianul Hernanes şi fostul internaţional brazilian Cafu.

Brazuca, produsă şi Adidas şi a cărei denumire se referă la stilul de viaţă brazilian, este cea mai testată minge din istorie, potrivit site-ului oficial al FIFA.

În ultimii doi ani şi jumătate, mingea oficială a Cupei Mondiale a fost încercată de peste 600 de foşti şi actuali jucători, printre care Iker Casillas, Dani Alves, Lionel Messi, Bastian Schweinsteiger sau Zinedine Zidane, şi de 30 de echipe din zece ţări şi trei continente.

De asemenea, Brazuca a fost folosită, cu un design diferit, în mai multe jocuri internaţionale, inclusiv într-o partidă Suedia - Argentina desfăşurată în luna februarie.

Adidas oferă în mod tradiţional mingea oficială la fiecare ediţie a Cupei Mondiale, iar unii dintre cei care au încercat-o şi foarte probabil o vor folosi în timpul turneului final de anul viitor consideră că Brazuca va reuşi să-şi creeze propria moştenire, precum deja legendarele Telstar sau Tango.

„Brazuca are un design uimitor, inspirat de Brazilia. Acum, după ce mingea a fost prezentată, turneul final se simte mult mai aproape. Abia aştept să joc în Brazilia cu o astfel de minge”, a declarat Casillas, portarul celor de la Real Madrid şi al naţionalei Spaniei.

Mingea a fost deja pusă în vânzăre în magazinele din întreaga lume începând cu 4 decembrie.


×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close