Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Buffon: Când nu baţi Slovacia şi Noua Zeelandă, meriţi să te duci acasă

Buffon: Când nu baţi Slovacia şi Noua Zeelandă, meriţi să te duci acasă

Buffon: Când nu baţi Slovacia şi Noua Zeelandă, meriţi să te duci acasă
25 Iun 2010   •   13:36

Gianluigi Buffon a jucat doar 45 de minute la Cupa Mondială din 2010, după ce a suferit o accidentare la spate. A avut astfel destul timp să analizeze de pe banca de rezerve jocul coechipierilor săi şi să tragă o concluzie cât se poate de potrivită: "Dacă nu putem învinge Slovacia şi Noua Zeelandă, înseamnă că nu avem ce căuta aici".

"Este corect ca Italia să plece acasă", a spus Buffon după ce Slovacia a învins Italia cu 3-2 şi a trimis campioana mondială pe ultimul loc în grupă. "Slovacia şi Noua Zeelandă sunt echipe pe care trebuie să le respecţi şi atât. Dacă nu putem învinge nici măcar una dintre ele, atunci nu avem ce căuta la Cupa Mondială".

Revenirea lui Marcello Lippi pe banca tehnică după triumful din 2006 s-a dovedit a fi dezastruos, însă Buffon şi-a apărat selecţionerul. "Am văzut că şi-a dorit foarte mult să ne descurcăm bine şi a pregătit fiecare meci minuţios. Ştia că e ultima lui Cupă Mondială. Problema este că între 2006 şi 2008 am pierdut jucători ca Alessandro Del Piero şi Francesco Totti, printre alţii. Cu siguranţă am fi putut să obţinem rezultate mai bune cu jucătorii pe care i-am avut la dispoziţie. Ştim cu toţii că am dezamăgit întreaga naţiune", a mai spus Buffon.

"Cred că unele critici din presă au fost exagerate, cum ar fi cele că echipa este bătrână şi că Lippi nu le dă nicio şansă tinerilor. Unii ziarişti s-au grăbit să distrugă nişte jucători care poate ar fi fost folositori".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gianluigi Buffon CM2010
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close