Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Camerun, Coasta de Fildeş şi Nigeria s-au calificat la Cupa Mondială

Camerun, Coasta de Fildeş şi Nigeria s-au calificat la Cupa Mondială

Camerun, Coasta de Fildeş şi Nigeria s-au calificat la Cupa Mondială
de M.T.    |    18 Noi 2013   •   08:18

Africa şi-a stabilit primele trei reprezentante la Cupa Mondială de anul viitor. Camerun, Coasta de Fildeş şi campioana continentului, Nigeria, au câştigat dublele din playoff în care au evoluat şi vor fi prezente la turneul final din Brazilia.

Naţionala Camerunului a câştigat cu 4-1 pe teren propriu în faţa Tunisiei, după ce remizase în meciul tur, scor 0-0, şi va evolua pentru a şaptea oară în istoria sa la un campionat mondial, record pentru o echipă africană.

La Yaounde, "Leii Neîmblânziţi" au început tare şi, după jumătate de oră de joc, conduceau deja cu 2-0, graţie golurilor marcate de Pierre Webo şi Benjamin Moudandjo.

Oaspeţii au dat senzaţia că pot întoarce soarta partidei şi a calificării, prin reuşita lui Ahmed Akaichi din debutul părţii secunde, dar dubla lui Jean Makoun a pecetluit prezenţa Camerunului în Brazilia.

Sâmbătă, Coasta de Fildeş a încheiat la egalitate la Casablanca împotriva Senegalului, scor 1-1, şi s-a calificat la Cupa Mondială, datorită victoriei cu 3-1 obţinută pe teren propriu.

Senegalezii au sperat să întoarcă rezultatul primei manşe, după ce Moussa Sow a transformat un penalty cu un sfert de oră înainte de finalul întâlnirii, dar, în al patrulea minut de prelungire, Salomon Kalou a înscris golul decisiv pentru ivorieni.

Tot sâmbătă, campioana Africii, Nigeria, a învins cu 2-0 pe teren propriu naţionala Etiopiei, după ce câştigase şi în deplasare cu 2-1. Astfel, nigerienii au încheiat o campanie perfectă, calificându-se la turneul final fără să cunoască înfrângerea în preliminarii.

În partida desfăşurată la Calabar, "Super Vulturii" au deschis scorul în minutul 20, prin Victor Moses, care a transformat o lovitură de la 11 metri, iar Victor Obinna a închis tabela cu opt minute înainte de final.

Marţi se vor decide şi ultimele două echipe africane calificate la Cupa Mondială din Brazilia. Mai mult ca sigur, printre ele se va afla Ghana, care merge la Cairo pentru returul cu Egipt la adăpostul victoriei categorice din tur, 6-1.

În cealaltă partidă, Algeria va întâlni pe teren propriu Burkina Faso, încercând să anuleze eşecul suferit în prima manşă, scor 2-3.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close