Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Campioana mondială în genunchi: Slovacia învinge Italia cu 3-2 şi merge în optimi cu Paraguay

Campioana mondială în genunchi: Slovacia învinge Italia cu 3-2 şi merge în optimi cu Paraguay

Campioana mondială în genunchi: Slovacia învinge Italia cu 3-2 şi merge în optimi cu Paraguay
24 Iun 2010   •   19:28

În 2002, lumea întreagă râdea de Franţa, prima campioană mondială care avea să nu înscrie un gol în faza grupelor la turneul în care urma să îşi apere trofeul. În 2010, lumea a continuat să râdă de Franţa, care, măcinată de scandaluri interne, a terminat pe locul patru într-o grupă cu Africa de Sud, Mexic sau Uruguay, din postura de vicecampioană.

Se poate însă şi mai rău. Italia, campioana mondială din 2006, a fost umilită în grupa F din Africa de Sud, după ce a pierdut cu 2-3 în faţa Slovaciei. Rezultatul a trimis Slovacia în optimile de finală, alături de câştigătoarea grupei, Paraguay, în timp ce Italia se uită de jos în clasament la nimeni alta decât naţionala Noii Zeelande. "All Whites" au remizat, scor 0-0, cu Paraguay, în ultimul meci al grupei, şi părăsesc Africa de Sud cu capul sus după trei remize. Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre italieni, care cu două remize şi o înfrângere îşi iau coada între picioare, lacrimile lui Cannavaro la pachet, selecţia făcută ca o "cizmă" şi se îmbarcă în primul avion spre peninsulă.


Robert Vittek a înscris în minutele 25 şi 73, iar Kamil Kopunek a punctat pentru 3-1 în minutul 89 pentru debutanţii la Cupa Mondială. Antonio Di Natale şi Fabio Quagliarella au încercat să readucă Italia în joc prin goluri în minutele 81 şi 90, însă defensiva "azzurri"-lor a jucat în nota celei de la Juventus, pe al cărei nucleu de jucători a fost formată. O defensivă a unei echipe care a ratat orice obiectiv în sezonul trecut şi care acum a încasat cele mai multe goluri din istoria naţionalei italiene la o Cupă Mondială din 1970, de la finala cu Brazilia.

Luând în calcul şi eliminarea Franţei, este pentru prima oară în istorie când două finaliste de la turneul precedent nu reuşesc să se califice în fazele eliminatorii. Înfrângerea uluitoare pune capăt abrupt erei Marcello Lippi la cârma naţionalei şi carierelor internaţionale ale jucătorilor Fabio Cannavaro şi Gennaro Gattuso.

Grupa F
P V E Î Gp G Pt
1. Paraguay 3 1 2 0 3 1 2 5
2. Slovacia 3 1 1 1 4 5 -1 4
3. Noua Zeelandă 3 0 3 0 2 2 0 3
4. Italia 3 0 2 1 4 5 -1 2

Foto: Gazzetta Dello Sport

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CM2010
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close