Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Campioana mondială va primi de la FIFA 23,8 milioane de euro

Campioana mondială va primi de la FIFA 23,8 milioane de euro

Campioana mondială va primi de la FIFA 23,8 milioane de euro
10 Iul 2010   •   16:28

Câștigătoarea finalei Cupei Mondiale de la Johannesburg, Spania sau Olanda, va pleca din Africa de Sud cu 28,3 milioane de euro mai bogată. Din cele 333 de milioane de euro, bani repartizați echipelor care participă la turneul final, vicecampioana va primi și ea 19 milioane de euro.


Performanța se plătește bine la Cupa Mondială. Echipele care au ajuns în fazele finale ale turneului din Africa de Sud se vor îmbogăți, câștigătoarea competiției fiind recompensată cu 23,8 milioane de euro. Echipele care au fost eliminate în semifinale, Germania și Uruguay, vor primi și ele câte 15,8 milioane de euro. Echipele eliminate din sferturi și optimi vor fi și ele premiate consistent, în timp ce acelea eliminate din faza grupelor vor încasa câte 4,8 milioane de euro.


Suplimentar, fiecare echipă mai primise de la FIFA câte 800.000 de euro pentru pregătirea competiției din Africa de Sud. Mai mult cluburile, care au pus la dispoziție jucătorii pentru Cupa Mondială au alocate 31,7 milioane de euro. Fiecare club primește o sumă direct proporțională cu numărul de jucători pe care l-a trimis la Cupa Mondială, potrivit Mediafax.


Față de precedenta ediție de Cupă Mondială, din Germania 2006, suma totală a premiilor a crescut cu 65%, premiile totalizând atunci 237 de milioane de euro.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CM2010 FIFA premii
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close