Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Cannavaro se retrage din "Squadra Azzurra". "Avem jucători buni, dar nu de primă mână"

Cannavaro se retrage din "Squadra Azzurra". "Avem jucători buni, dar nu de primă mână"

Cannavaro se retrage din "Squadra Azzurra". "Avem jucători buni, dar nu de primă mână"
25 Iun 2010   •   20:10

Căpitanul echipei naţionale a Italiei, Fabio Cannavaro, se retrage la 36 de ani din fotbalul internaţional. Câştigător al Cupei Mondiale cu Italia în 2006, fundaşul spune că nu ar fi putut să se retragă după Mondialul din Germania, cu toate că ar fi fost momentul perfect pentru o ieşire glorioasă din scenă.

Cannavaro consideră că Italia putea câştiga toate cele trei meciuri din grupă, dar recunoaşte că generaţia actuală de jucători este mult sub cea din 2006.


"Mi-ar fi fost mult mai uşor să mă retrag în 2006, atunci când am câştigat titlul mondial, dar nu mi se părea normal faţă de naţionala Italiei care mi-a dat multe satisfacţii. În 2006 am venit la conferinţa de presă cu trofeul lângă mine, acum îmi lipseşte acest lucru, dar nu avem ce face"
, a declarat veteranul căpitan al Italiei din Africa de Sud.


Cannavaro crede că, în ciuda valorii scăzute a lotului faţă de cel din urmă cu patru ani, Italia nu ar fi trebuit să aibă probleme să se califice mai departe.
"Nimeni nu se aştepta să terminăm grupa pe ultimul loc şi nici să jucăm aşa slab. Sunt convins că dacă am fi jucat fără teamă am fi câştigat toate cele trei meciuri. Am trecut de la campioni mondiali la echipă eliminată încă din grupă şi este o pagină neagră pentru fotbalul nostru", spune Cannavaro.


Fundaşul de 36 de ani deplânge lipsa de jucători cu adevărat talentaţi în momentul actual în Serie A, dar spune că acest lucru se va rezolva de la sine.
"În acest moment fotbalul italian produce jucători de un alt nivel decât cei din generaţia mea care au făcut istorie în fotbal. Este o chestiune ciclică. Avem jucători buni, dar nu de primă mână", a precizat Cannavaro.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CM2010 nationala italiei
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close