Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Cele mai urâte gesturi din istoria CM, de la moartea lui Escobar la capul lui Zidane

Cele mai urâte gesturi din istoria CM, de la moartea lui Escobar la capul lui Zidane

Cele mai urâte gesturi din istoria CM, de la moartea lui Escobar la capul lui Zidane
Sursa foto: zidane materazzi
07 Iun 2010   •   15:01

Cupa Mondială a ajuns la a 19-a ediţie. Turneul din Africa de Sud, care va începe vineri, promite spectacol de cel mai înalt nivel, aşa cum microbiştii pot vedea din patru în patru ani. Din păcate, însă, Cupa Mondială nu aduce doar momente frumoase şi fotbal spectaculos. Astfel, numeroase întâmplări ruşinoase sau, pur şi simplu, şocante, au pătat turneul organizat de FIFA.
Ultimul astfel de eveniment a avut loc în urmă cu 4 ani, când Zinedine Zidane a lăsat o impresie amară la ultimul său joc pentru Franţa după un episod celebru, potrivit Mediafax.

1938. Bătaia dintre brazilieni şi cehoslovaci în sferturi:
Echipele Braziliei şi Cehoslovaciei au rejucat partida terminată, în primă instanţă, la egalitate. Acest al doilea meci a fost plin, din nefericire, de violenţă. Cu toate că meciul a început spectaculos, jucătorii s-au luat la un moment dat la bătaie. Rezultatul - trei cartonaşe roşii, unul pentru Zeze, care i-a rupt piciorul lui Nejedly. Alţi jucători au ajuns şi ei la spital cu diverse fracturi. În cele din urmă, Brazilia a câştigat sfertul de finală cu 2-1.
1954. Naţionala Ungariei lui Puskas se războieşte la vestiare cu Brazilia:
Echipa de aur a Ungariei învins Brazilia în semifinale cu 4-2, dar fotbalul a fost pe al doilea plan. Meciul a fost plin de durităţi, trei jucători primind cartonaşe roşii. După fluierul de final, jucătorii, antrenorii şi oficialii echipelor s-au bătut la vestiare.
1962. Faultul criminal al iugoslavului Mujic:
Meciul din grupele campionatului mondial, dintre URSS şi Iugoslavia, a fost unul tragic pentru sovieticul Eduard Dubinski. Mohamed Mujic l-a faultat extrem de dur pe Dubinski şi i-a rupt piciorul. Accidentarea a fost atât de gravă încât, în contiţiile în care medicina nu era foarte avansată, piciorul lui Dubinski a dezvoltat treptat o formă de cancer, sarcoma, care l-a omorât în câţiva ani.
1982. Blatul RFG - Austria:
Fraţii vest-germani şi austrieci au făcut totul posibil să se califice împreună din grupe în dauna Algeriei. În cazul unui 1-0 pentru nemţi, amândouă echipele se calificau în faza eliminatorie, aşa că meciul din ultima etapă a grupelor a fost un non-combat total, criticat extrem de dur de lumea fotbalului.
1994. Andres Escobar, omorât pentru un autogol:
Probabil cel mai tragic eveniment dintre cele din acest top este moartea columbianului Andres Escobar. Columbia era favorită la câştigarea turneului din Statele Unite, dar a eşuat lamentabil într-o grupă în care era şi România lui Hagi şi Răducioiu. Totul a culminat cu înfrângerea Columbiei, 1-2, cu Statele Unite, în care Escobar a marcat în propria poartă, punând cruce şanselor sudamericanilor la calificare. La întoarcerea în Columbia, Escobar a fost împuşcat într-un bar de 12 ori de un nebun. Din câte se pare, acesta a strigat "Gol!" după fiecare din cele 12 focuri.
2006. Retragerea tristă din fotbal a lui Zidane:
Geniul francez care a adus Franţei Cupa Mondială din 1998 şi-a făcut în 2006 o retragere şocantă din fotbal, cu un gest controversat în finala competiţiei, cu Italia. Insultat de Materazzi în prelungirile finalei, Zidane l-a lovit cu capul în piept pe fundaş şi a fost eliminat. Franţa a pierdut Cupa Mondială la penalty-uri, iar Zindane s-a retras din fotbal în cel mai urât mod posibil.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cupa Mondiala Zinedine Zidane
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close