Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Chile - Elveţia 1-0. Ecuaţia calificării este tot mai complicată în Grupa H

Chile - Elveţia 1-0. Ecuaţia calificării este tot mai complicată în Grupa H

Chile - Elveţia 1-0. Ecuaţia calificării este tot mai complicată în Grupa H
21 Iun 2010   •   19:05

Echipa națională a statului Chile a făcut, luni, ceea ce Spania nu a putut și a învins Elveția. Sudamericanii s-au impus cu oarecare emoții, la capătul unui meci foarte tensionat, cu greșeli de arbitri și cu multe ratări, în special la poarta elvețianului Benaglio. Chile nu este, însă, calificată, ci depinde de rezultatul Spaniei cu Honduras. Elveția are, încă, șanse mari de calificare întrucât va avea un ultim meci ușor, împotriva echipei din Honduras.
Învingătoarele din primele două meciuri din Grupa H, Chile și Elveția, aveau luni șansa să își îmbunătățească și mai mult situația în grupă. Partida de la Port Elisabeth era una care punea față în față două echipe complet diferite. Sudamericanii, conduși de Marcelo Bielsa, sunt o echipă eminamente ofensivă în timp ce Elveția lui Ottmar Hitzfeld este mult mai interesată de faza defensivă.
Partida a început așa cum era de așteptat, cu echipa sudamericană în ofensivă. Arturo Vidal și Carlos Carmona au luat la țintă poarta lui Benaglio din afara careului, în minutul 10, dar elvețianul a fost la post. Importanța meciului și-a spus cuvântul din acest moment, iar cartonașele galbene au început să curgă. Mai mult, în minutul 30 arbitrul saudit Khalil Al Ghamdi a pus și el paie pe foc, luând o decizie foarte controversată. L-a eliminat direct pe elvețianul Behrami, de la West Ham United, după o presupusă lovitură cu cotul aplicată adversarului.
În aceste condiții, chilienii s-au aruncat în atac, dar Beausejour nu a putut deschide scorul până la pauză. Cu două schimbări ofensive făcute la pauză de Bielsa, care i-a introdus pe Valdivia și Gonzalez, atacul echipei Chile a arătat mai bine în a doua repriză. Mai întâi, chilienilor le-a fost anulat pe motiv de ofsaid un gol în minutul 49, pentru ca apoi Sanchez să rateze o mare ocazie singur cu Benaglio. Gonzalez a ratat și el în minutul 55, dar s-a revanșat 20 de minute mai târziu. Paredes a scăpat singur cu portarul, l-a atras în afara cadrului porții și a centrat la Mark Gonzalez, jucătorul lui Liverpool deschizând scorul cu capul.
Chile a avut din acest moment mai multe șanse să închidă meciul, dar a ratat cu seninătate iar elvețienii au fost aproape să îi pedepseasă pe final. Lichtsteiner și Derdiyok au ratat, însă, incredibil și partida s-a încheiat fericit pentru Chile.
Sudamericanii sunt lideri ai grupei înaintea ultimei etape, dar nu au în nici un caz calificarea asigurată. O victorie a Spaniei luni seară cu Honduras le-ar da mari dureri de cap chilienilor, care ar avea nevoie de puncte în ultima etapă împotriva campionilor europeni pentru a fi siguri de calificare.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CM2010
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close