Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Chinezii, în al nouălea cer după victoria uluitoare cu 1-0 împotriva Franţei

Chinezii, în al nouălea cer după victoria uluitoare cu 1-0 împotriva Franţei

Chinezii, în al nouălea cer după victoria uluitoare cu 1-0 împotriva Franţei
05 Iun 2010   •   17:02


În ultimul meci de pregătire înainte de Cupa Mondială, Franţa a cedat incredibil victoria în faţa unei formaţii chineze aflată pe locul 84 în ierarhia FIFA şi care a ratat prezenţa în Africa de Sud. China a învins cu 1-0, iar bucuria a fost cel mai bine descrisă de comentatori, care speră la renaşterea fotbalului chinezesc măcinat de scandaluri de corupţie.

"Băieţi, am fost martor la un moment istoric pentru fotbalul din China. Aşa se face istoria! Fotbalul chinezesc trebuie să continue această evoluţie", a scris Ma Dexing, editorialist la ziarul chinez Titan şi comentator pentru această partidă.

Dong Lu, unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti sportivi din China, a scris pe blog că este "cea mai mândră zi" pentru echipa naţională de la calificarea la CM 2002, singura apariţie a ţării la turneul mondial. "Poporul ar trebui să fie mândru de performanţa obţinută în compania unei foste campioane mondiale", a scris el.

Peste 67.000 de fani chinezi şi-au exprimat bucuria pe site-ul Weibo, după ce lovitura liberă executată de mijlocaşul Deng Zhuoxiang l-a lăsat mască pe portarul francez Hugo Lloris.

Victoria reprezintă o rază de lumină pentru fotbalul din China, după ani întunecaţi de meciuri aranjate, arbitri corupţi şi rezultate slabe ale echipei naţionale, ce au dus la îndepărtarea fanilor.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CM2010
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close