Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Columbia obţine cea mai clară victorie din istoria participărilor sale la Cupa Mondială, 3-0 cu Grecia

Columbia obţine cea mai clară victorie din istoria participărilor sale la Cupa Mondială, 3-0 cu Grecia

Columbia obţine cea mai clară victorie din istoria participărilor sale la Cupa Mondială, 3-0 cu Grecia
de M.T.    |    14 Iun 2014   •   20:53

Grecia, echipa care a eliminat România la barajul pentru Cupa Mondială, a început turneul final cu un eşec, fiind învinsă la Belo Horizonte de Columbia, scor 0-3, în primul meci din cadrul grupei C.

Pentru naţionala sud-americană, victoria împotriva Greciei este cea mai clară din istoria participărilor sale la Cupa Mondială.

Columbienii au început meciul tare şi au deschis scorul încă din minutul 5, prin Pablo Armero, care a reluat în poartă centrarea lui Juan Cuadrado, după ce jucătorul Fiorentinei s-a distrat cu  Jose Holebas pe partea dreaptă. A fost cel mai rapid gol marcat de Columbia la turneele finale.

La fel de rapidă a fost şi replica grecilor, care, un minut mai târziu, au trecut pe lângă egalare, însă Panagiotis Kone nu a prin spaţiul porţii din interiorul careului. Meciul a continuat să fie echilibrat şi să aibă un ritm bun, dar ocaziile au lipsit până în finalul reprizei. Mai întâi, în minutul 37, James Rodriguez a reluat din voleu peste poartă, pentru ca, în ultimul minut al primei părţi, acelaşi Kone să rateze o altă şansă foarte bună pentru naţionala Greciei, şutul său din afara careului fiind respins spectaculos de David Ospina.

Sud-americanii au controlat ostilităţile şi în debutul reprizei secunde, ocazia lui Rodriguez din minutul 49 anunţând golul de 2-0, marcat nouă minute mai târziu. Rodriguez a executat un corner de pe partea dreaptă, Abel Aguilar a deviat inteligent de la colţul scurt, iar Teofilo Gutierrez a trimis în poartă din apropiere.

La fel ca în prima parte, răspunsul elenilor nu s-a lăsat aşteptat, iar în minutul 62 Theofanis Gekas a irosit o oportunitate uriaşă de a-şi readuce echipa în joc, atunci când a trimis cu capul în transversală din câţiva metri. Până la finalul meciului, Grecia a mai ameninţat o singură dată poarta lui Ospina, în minutul 85, dar şutul lui Georgios Samaras din marginea careului a trecut puţin pe lângă poartă.

Ultimul cuvânt l-au avut tot columbienii, James Rodriguez completându-şi prestiţa foarte bună cu un gol în minutele de prelungire, după o nouă pasă decisivă oferită de Cuadrado.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close