Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Cupa Mondială nu va revigora economia Braziliei

Cupa Mondială nu va revigora economia Braziliei

Cupa Mondială nu va revigora economia Braziliei
de M.C.    |    30 Mai 2014   •   10:38

Cupa Mondială din Brazilia nu va revitaliza economia țării, se arată într-o analiză a CNN.

Una dintre cele mai promițătoare economii în curs de dezvoltare, Brazilia a intrat în impas, după ce au ieșit la suprafață probleme mai vechi. Muncitorii sunt neproductivi, investițiile în infrastructură întârzie și protecționismul rămâne la ordinea zilei.

Creșterea inflației a forțat Banca Centrală să crească dobânzile de mai multe ori, iar ratingul de țară pentru creditare este jalnic.

Bursa a scăzut cu peste 7 procente doar în ultimul an, cu mult mai mult decât alte piețe similare.

Brazilia cheltuia 11,5 miliarde de dolari pentru infrastructura Cupei Mondiale, cu promisiuni politice că totul va merita și economia va fi revigorată.

Specialiștii consideră însă că beneficiile vor fi minore, comparativ cu economia de 2 trilioane a țării, iar investițiile pentru Cupa Mondială sunt considerate prea mici pentru dimensiunea întregii economii.

Mărcile autohtone ar putea și ele fi afectate de evenimentul sportiv, care atrage după sine mărci consacrate pe plan internațional.

Brazilia găzduiește și Jocurile Olimpice din 2016, iar situația în această privință este identică cu cea a Cupei Mondiale. Pregătirile sunt întrziate de greve și proteste ale muncitorilor, care cer salarii mai mari, dar și de numeroase acuzații de corupție.

×
Parteneri
Motorina, o nouă ieftinire înainte de weekend
x close