Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Domenech îşi critică dur foştii elevi: „Nişte puşti inconştienţi”

Domenech îşi critică dur foştii elevi: „Nişte puşti inconştienţi”

Domenech îşi critică dur foştii elevi: „Nişte puşti inconştienţi”
15 Feb 2011   •   16:20

Fostul selecţioner al Franţei, Raymond Domenech, a vorbit pentru prima oară despre evenimentele petrecute vara trecută în timpul Campionatului Mondial din Africa de Sud, numindu-şi foştii elevi „nişte puşti inconştienţi”. De asemenea, antrenorul francez a recunoscut că a greşit selecţia, dar a adăugat că nu va accepta criticile venite din partea politicienilor sau a foştilor jucători deveniţi jurnalişti.

Toată lumea vorbeşte mai ales despre mine. Vreau să spun adevărul, nu sunt atât de tâmpit cum mă crede lumea. Să fie clar: am greşit, nu am ales jucătorii pe care ar fi trebuit să-i aleg şi nu am găsit mereu cuvintele potrivite pentru ei. Însă nu voi accepta critica venită din partea politicienilor sau a foştilor fotbalişti transformaţi în jurnalişti. Asta nu mă împiedică însă să-mi fac propria mea evaluare”, a declarat Domenech pentru cotidianul francez L'Express.

Punctul culminant al conflictului dintre Domenech şi foştii săi elevi s-a petrecut după înfrângerea în faţa Mexicului, scor 0-2, în a doua etapă a grupelor. La finalul meciului, antrenorul s-a certat cu Anelka, ceea ce a dus la scoaterea din lot a atacantului lui Chelsea şi la refuzul celorlalţi jucători de a se antrena a doua zi. Aceştia au preferat să organizeze o şedinţă ad-hoc în autocarul echipei, în condiţiile în care fanii şi presa priveau întreaga scenă.

A durat mai mult de o oră. Toate camerele erau îndreptate spre autobuz, iar sute de copiii aşteptau pe margine. Eram de râsul lumii. Era necesar ca cineva să-şi asume responsabilitatea şi să încheie această şaradă, dar dacă a existat vreun lider, eu nu l-am văzut. Mi-am spus că probabil au înnebunit şi nu realizează ceea ce fac. Acum ştiu că am greşit: ştiau foarte bine ceea ce fac. Când îmi amintesc de acest episod, îi văd ca pe nişte puşti inconştienţi”, a povestit fostul antrenor al Franţei, care nu a exclus varianta unei reveniri pe banca tehnică: „Am nevoie mai întâi să las în urmă anumite amintiri. Este la fel ca în dragoste. Trebuie să uiţi o femeie înainte de a iubi o alta”.

×
Subiecte în articol: Franta Cupa Mondiala 2010
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close