Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Echipamentul de la Cupa Mondială, confecţionat din sticle de plastic reciclate

Echipamentul de la Cupa Mondială, confecţionat din sticle de plastic reciclate

Echipamentul de la Cupa Mondială, confecţionat din sticle de plastic reciclate
Sursa foto: echipament joc
01 Mar 2010   •   17:48

Jucătorii echipelor naţionale prezente la Cupa Mondială din Africa de Sud vor fi "cobaii" care vor purta un tip revoluţionar de echipament. Compania producătoare de echipament sportiv Nike a prezentat deja tricourille care vor fi purtate de brazilieni, englezi, olandezi sau portughezi, iar jucătorii s-au declarat încântaţi de calitatea lor.
Aşa cum se întâmplă la fiecare doi ani, federaţiile naţionale de fotbal au prezentat echipamentele cu care echipele lor vor aborda toate meciurile viitoare. Cum surprizele sunt o parte intrinsecă a prezentării echipamentului, fanii fotbalului au putut afla cu surprindere că tricoul Portugaliei, purtat de Cristiano Ronaldo, este făcut din PET-uri folosite, aruncate în Japonia şi Taiwan. De altfel, toate federaţiile care sunt sub contract cu compania americană beneficiază de echipament din acelaşi tip de material. Mai mult, şi tricourile care vor putea fi cumpărate de fani sunt fabricate din astfel de materiale. Pentru a confecţiona toate tricourile şi şorturile necesare, americanii au folosit nu mai puţin de 13 milioane de sticle de plastic, suficient pentru a acoperi 29 de terenuri de fotbal, notează Eurosport.
"Îi echipăm cu sportivi cu uniforme cu un design nou, care nu numai că arată foarte bine, dar aduc şi beneficii din punct de vedere al performanţelor. Echipamentul este făcut din materiale reciclate, am încercat să avem un impact cât mai mic asupra mediului.
Antena3.ro

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close