Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Federaţia olandeză a anunţat numele celui care îl va înlocui pe Louis Van Gaal după Cupa Mondială

Federaţia olandeză a anunţat numele celui care îl va înlocui pe Louis Van Gaal după Cupa Mondială

Federaţia olandeză a anunţat numele celui care îl va înlocui pe Louis Van Gaal după Cupa Mondială
de M.T.    |    28 Mar 2014   •   18:16

Guus Hiddink îl va înlocui pe Louis Van Gaal în funcţia de selecţioner al naţionalei Olandei, după Cupa Mondială din Brazilia, a anunţat, vineri, federaţia olandeză.

Mai mult decât, federaţia olandeză a anunţat că, după Euro 2016, Hiddink îi va lăsa locul lui Danny Blind, actualul secund al lui Van Gaal, care va îndeplini aceeaşi funcţie şi în următorii doi ani.

În afară de Blind, Hiddink îl va avea ca secund şi pe fostul atacant al lui Manchester United şi Real Madrid, Ruud van Nistelrooy.

„Guus Hiddink, Danny Blind şi Ruud van Nistelrooy vor forma noul staff al echipei Olandei. KNVB (federaţia olandeză - n.r.) a ajuns la o înţelegere cu Hiddink valabilă între 1 august 2014 şi Campionatul European din 2016, din Franţa”, se arată într-un comunicat al forului olandez.

„După Euro 2016, Blind îl va înlocui pe Hiddink în funcţia de antrenor principal, contractul său fiind valabil până după Cupa Mondială din 2018, din Rusia”, a mai precizat federaţia olandeză.

Hiddink se va afla la al doilea mandat în fruntea naţionalei Olandei, în precedentul (1995-1998), obţinând o clasare pe locul 4 la Cupa Mondială din 1998.

De asemenea, tehnicianul în vârstă de 67 de ani, a mai antrenat naţionalele din Coreea de Sud, Australia, Rusia şi Turcia.

„Sunt onorat să revin ca antrenor al naţionalei Olandei. Cu Danny Blind şi Ruud van Nistelrooy vom avea o echipă cu experienţă şi cu o bună cunoaştere a fotbalului”, a declarat Hiddink.

Actualul selecţioner, Louis Van Gaal (62 de ani) a anunţat încă de anul trecut că nu-şi va prelungi actuala înţelegere cu federaţia olandeză şi că va pleca după turneul final din Brazilia. În ultima perioadă, au apărut zvonuri că Manchester United sau Tottenham Hotspur ar fi interesate să-l angajeze din sezonul viitor.

La Cupa Mondială din Brazilia, Olanda face parte din grupa B, alături de Spania, deţinătoarea titlului, Australia şi Chile.

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close