Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială FIFA a anunţat capii de serie pentru Cupa Mondială din 2010. Franţa şi Serbia nu fac parte din urna I

FIFA a anunţat capii de serie pentru Cupa Mondială din 2010. Franţa şi Serbia nu fac parte din urna I

FIFA a anunţat capii de serie pentru Cupa Mondială din 2010. Franţa şi Serbia nu fac parte din urna I
02 Dec 2009   •   13:01

FIFA a anunţat miercuri capii de serie pentru Cupa Mondială şi, spre surpriza unora, care anticipau că Franţa sau Portugalia se vor afla în prima urnă valorică, aceste două formaţii, calificate la turneul final din Africa de Sud în urma meciurilor de baraj, au fost lăsate pe dinafară. Conform criteriilor FIFA, Franţa şi Serbia, fostele adversare ale României în preliminarii, au fost repartizate în urna a patra, destinată echipelor europene.

Secretarul general al FIFA, Jerome Valcke a explicat: "În trecut, capii de serie au fost determinaţi de un amestec între clasamentul mondial şi performanţele de la ultima Cupă Mondială, însă de această dată am simţit că ierarhia lunii octombrie reprezenta cel mai bine valoarea echipelor din turneu". Dacă s-ar fi ţinut cont de clasamentul lunii noiembrie, Anglia ar fi ratat şansa să fie cap de serie, iar Franţa ar fi fost favorită. "Am luat decizia luna trecută să folosim clasamentul din octombrie, pentru că aşa era corect. Ţările care au jucat în meciurile de baraj ar fi avut un avantaj nedrept faţă de restul, pentru că ar fi jucat mai multe meciuri care contează la clasament", a mai spus Valcke.

Astfel, FIFA a anunţat că din prima urnă valorică vor face parte: Africa de Sud (ţară gazdă), Anglia, Spania, Brazilia, Argentina, Germania, Olanda şi Italia. Restul de trei urne nu vor fi reprezentate valoric, ci pe criterii geografice. Astfel, fiecare din capii de serie vor întâlni o formaţie din urna a doua - o echipă din Asia, Oceania sau America de Nord şi Centrală -, o formaţie din urna a treia - care conţine cinci echipe africane şi trei sud americane - şi o formaţie din urna a patra, destinată exclusiv echipelor europene.

Tragerea la sorţi a grupelor turneului din 11 iunie - 11 iulie 2010 va avea loc vineri, la Cape Town. Trebuie menţionat că două echipe din aceeaşi confederaţie nu pot evolua în aceeaşi grupă, cu excepţia celor din Europa, unde un maxim de două echipe se vor afla în aceeaşi grupă. De exemplu, Africa de Sud nu poate întâlni o altă echipă africană din urna a treia, iar Argentina şi Brazilia nu pot întâlni vreuna din celelalte trei formaţii din America de Sud.

O grupă de foc, pentru oricare din capii de serie, ar include Franţa sau Portugalia, Coasta de Fildeş şi SUA, în timp ce o grupă mult mai uşoară ar fi cu Slovenia, Algeria şi Noua Zeelandă.

Iată cum au fost împărţite echipele:
Urna 1: Africa de Sud, Brazilia, Spania, Olanda, Italia, Germania, Argentina, Anglia

Urna 2: Japonia, Coreea de Sud, Coreea de Nord, Australia, Noua Zeelandă, SUA, Mexic, Honduras

Urna 3: Coasta de Fildeş, Ghana, Camerun, Nigeria, Algeria, Paraguay, Chile, Uruguay

Urna 4: Franţa, Portugalia, Slovenia, Elveţia, Grecia, Serbia, Danemarca, Slovacia.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CM2010 FIFA Cupa Mondiala
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close