Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială FIFA îl somează pe Sarkozy să nu se mai amestece în probleme Federaţiei de fotbal

FIFA îl somează pe Sarkozy să nu se mai amestece în probleme Federaţiei de fotbal

FIFA îl somează pe Sarkozy să nu se mai amestece în probleme Federaţiei de fotbal
29 Iun 2010   •   14:54

Sepp Blatter l-a avertizat pe preşedintele Nicolas Sarkozy că va suspenda Franţa din competiţiile internaţionale dacă guvernul francez continuă să se implice în problemele echipei naţionale de fotbal.

Ameninţarea lui Blatter a venit la o zi după ce preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal, Jean-Pierre Escalettes, şi-a dat demisia ca urmare a eşecului Franţei pe toate planurile la Cupa Mondială din Africa de Sud.

Ministrul Sportului din Franţa, Roselyne Bachelot, declarase săptămâna trecut că demiterea lui Escalettes este inevitabilă.

"În Franţa au făcut din fotbal o afacere de stat, dar fotbalul rămâne în mâinile Federaţiei. Fotbalul francez poate apela la FIFA în cazul în care există implicaţii politice, fie ele şi la nivel de preşedinte. Este un mesaj cât se poate de clar. Vom ajuta forul naţional şi dacă nu se pot rezolva treburile pe căi de consultare, atunci singurul lucru pe care îl putem face este să suspendăm federaţia", a anunţat Blatter.

Franţa a fost eliminată din faza grupelor la CM 2010, jucătorii au boicotat o sesiune de antrenament după excluderea lui Nicolas Anelka din lot, iar astfel de probleme l-au determinat pe Sarkozy să ceară schimbări majore. Mai mult, se pare că fostul selecţioner Raymond Domenech şi Escalettes vor fi audiaţi de o comisie parlamentară, miercuri.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Sepp Blatter Nicolas Sarkozy FIFA
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close