Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială FIFA, în alertă pentru a depista eventualele aranjamente de la Cupa Mondială

FIFA, în alertă pentru a depista eventualele aranjamente de la Cupa Mondială

FIFA, în alertă pentru a depista eventualele aranjamente de la Cupa Mondială
18 Iun 2010   •   17:37

Pe măsură de situaţiile din grupele de la Cupa Mondială se conturează tot mai mult, FIFA îşi sporeşte tot mai mult atenţia pentru a depista eventuala implicare a mafiei pariurilor în aranjarea meciurilor. Oficialii FIFA consideră că aranjarea meciurilor este mai periculoasă pentru fotbal decât dopajul şi asigură că Interpol ajută cu informaţii în acest sens.
"Toate pariurile pentru meciurile de la Cupa Mondială sunt supravegheate prin intermediul unui program creat de FIFA - EWS (Early warning system), care menţine legătura cu 400 de centre de pariuri care s-au declarat de acord să semnaleze orice anomalie privind numărul de pariuri pentru un anumit meci", a precizat directorul juridic al Federaţiei Internaţionale, Marco Villiger, potrivit Mediafax.
"Este foarte complex din punct de vedere tehnic, este vorba de un sistem de alertă. FIFA se ocupă şi de investigaţii, pentru că să supraveghezi şi să previi nu este suficient. Colaborăm în acest sens şi cu Interpolul", a continuat Villiger.
Nu este prima Cupă Mondială monitorizată prin acest sistem complicat, turneul final din Germania, din 2006, fiind de asemenea surpraveheat prin EWS.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FIFA CM2010 Interpol
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close