Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială FIFA începe "vânătoarea" stimulentelor africane care ar putea influenţa Cupa Mondială

FIFA începe "vânătoarea" stimulentelor africane care ar putea influenţa Cupa Mondială

FIFA începe "vânătoarea" stimulentelor africane care ar putea influenţa Cupa Mondială
Sursa foto: pastile
21 Feb 2010   •   22:13

Prima Cupă Mondială africană este tot mai aproape, iar problemele se înmulţesc în continuu pentru FIFA. Mai nou, în cadrul Federaţiei Internaţionale de Fotbal au apărut discuţii cu privire la aparţia unei noi generaţii de substanţe dopante de origine africană care nu se află încă pe lista neagră. Comitetul Medial al FIFA a început, astfel, cursa pentru identificarea acestor substanţe înainte de începerea Cupei Mondiale.
Sportivilor le este tot mai greu să se dopeze fără a fi detectaţi. Cu toate acestea, cei dornici să trişeze ar putea primi un ajutor, înainte de începerea Mondialului african, un ajutor nesperat chiar de pe "Continentul Negru". Plantele indigene sunt, se tem oficialii FIFA şi ai Agenţiei Mondiale Anti-Doping, folosite pentru extragerea unor noi stimuleţi care le-ar da sportivilor avantaje incorecte în faţa adversarilor. Preşedintele Comitetului Medical al FIFA, Michel D'Hooghe, a declarat că FIFA luptă din toate puterile să descopere ce fel de substanţe noi ar putea fi extrase din plantele africane înainte de începerea Cupei Mondiale.
Discuţia a pornit atunci când doctorul echipei Africii de Sud, Ntlopi Mogoru, a declarat că pot fi extrase steroizi netedectabili prin actualele modalităţi de testare din plante tropicale care cresc în Ghana.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CM2010 steroizi FIFA
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close