Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Franţa - Africa de Sud 1-2. Au venit cocoşi, au plecat găini. Mexic şi Uruguay merg în optimi

Franţa - Africa de Sud 1-2. Au venit cocoşi, au plecat găini. Mexic şi Uruguay merg în optimi

Franţa - Africa de Sud 1-2. Au venit cocoşi, au plecat găini. Mexic şi Uruguay merg în optimi
Sursa foto: Agerpres
22 Iun 2010   •   19:03



Franţa a terminat Cupa Mondială într-un mod ruşinos, pierzând cu 1-2 în faţa ţării gazdă, Africa de Sud. "Cocoşii galici", care veniseră cu planuri mari la CM 2010, au terminat Grupa A pe ultimul loc, cu doar un punct acumulat şi un singur gol marcat, campania din Africa de Sud fiind marcată şi de "afacerea Anelka".

Aproape la fel ca în 2002, când veneau din postura de campioni mondiali, francezii au capitulat şi la acest turneu mondial în faza grupelor, după ce în 2006 au jucat finala. Africa de Sud a deschis scorul în minutul 20 prin Bongani Khumalo şi putea spera la un loc în optimi. Mai avea însă nevoie de multe goluri şi ca partida dintre Mexic şi Uruguay să nu se termine la egalitate.

Un prim ajutor pentru sud-africani a venit în minutul 25, când Yoann Gourcuff a văzut direct cartonaşul roşu, după ce a lovit cu cotul în figură un adversar, deşi reluările au arătat că decizia arbitrului a fost uşor exagerată. Superioritatea în joc, acum şi numerică, a africanilor a fost speculată în minutul 37, când Katlego Mphela a dus scorul la 2-0. Franţa a înscris golul de onoare de la CM 2010 în minutul 70, prin Florent Malouda, în timp ce sud-africanii au mai ratat două alte bune ocazii în repriza a doua.

În cealaltă partidă, Uruguay şi Mexic aveau nevoie de o remiză prietenească pentru a merge la braţ în optimi. Sud-americanii şi-au demonstrat însă superioritatea şi au obţinut a doua victorie la turneul din Africa de Sud, învingând cu 1-0 prin golul marcat de Luis Suarez în minutul 43. Chiar şi învinşi însă mexicanii s-au calificat în optimi, graţie unui golaveraj superior faţă de cel al Africii de Sud.

Clasament:
1. Uruguay - 7p
2. Mexic - 4 (+1)
3. Africa de Sud - 4 (-2)
4. Franţa - 1

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CM2010
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close