Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Franţa, desfiinţată: Impostori, patetici şi aroganţi, câteva dintre caracterizările presei din Hexagon

Franţa, desfiinţată: Impostori, patetici şi aroganţi, câteva dintre caracterizările presei din Hexagon

Franţa, desfiinţată: Impostori, patetici şi aroganţi, câteva dintre caracterizările presei din Hexagon
18 Iun 2010   •   14:49

După un singur punct acumulat în partidele cu Uruguay şi Mexic, echipa naţională de fotbal a Franţei a intrat "În gura presei" din Hexagon. Franţa a fost "învinsă categoric" de "cuceritorii azteci" a scris Liberation, în timp ce L'Equipe a titrat "Impostorii".

Cel mai important cotidian sportiv din Franţa, prin Fabrice Jouhaud, a continuat: "În această dimineaţă Franţa îşi priveşte ruinele: echipa ei naţională. Nepăsarea este drapelul ei, singurul pe care această echipă îl poate purta. Să-l luăm peste picior pe Raymond Domenech, atât de plin de el, depăşit de ego-urile jucătorilor lui. Să râdem de faptul că Thierry Henry, cel mai bun marcator din istoria echipei, a fost ţinut pe banca de rezerve.
Să râdem de aceşti mari jucători ca Franck Ribery, William Gallas sau Nicolas Anelka, care se cred atât de superiori şi care sunt doar nişte aroganţi. Să chicotim în faţa umflăturilor puse greşit sub părul lor, când ar fi trebuit să fie localizate sub curea. Dispreţuitori cum au fost în ultimii doi ani, suportaţi de o federaţie care ar trebui să aibă cu pui fără cap drept simbol, aceşti jucători merită acum doar indiferenţa noastră. Trebuie doar să apreciem singurele "trompete" (apelativ folosit pentru a sublinia inutilitatea) care au făcut concurenţă vuvuzelelor", a scris L'Equipe.

Sub titlul, "Les Bleus la fundul prăpastiei", Le Figaro notează că nu vede cum o echipă "fără măduvă şi fără suflet" poate spera la un miracol. "Ar trebui ca zeii fotbalului să cadă în cap, pentru a salva o naţională franceză care nu merită decât oprobiul", precizează cotidianul francez. Le Parisien a scris că "les Bleus" au fost "patetici" şi nu au dat deloc speranţe la meciul cu Mexic.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CM2010
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close