Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Franţa - Mexic 0-2. Doar jocul rezultatelor mai poate califica "Cocoşul Galic" în optimi!

Franţa - Mexic 0-2. Doar jocul rezultatelor mai poate califica "Cocoşul Galic" în optimi!

Franţa - Mexic 0-2. Doar jocul rezultatelor mai poate califica "Cocoşul Galic" în optimi!
17 Iun 2010   •   23:42

Echipa de vedete a Franţei a pierdut fără drept de apel partida de la Polokwane cu Mexic, 2-0, şi are şanse foarte mici de a mai merge în optimile de finală ale Cupei Mondiale. Rezultatul este pe deplin meritat de americani, francezii nepunând deloc în pericol poarta lui Perez! Un egal în ultima etapă între Mexic şi Uruguay ar duce cele două echipă, împreună, mai departe, Franţa fiind eliminată indiferent de rezultatul partidei cu Africa de Sud.
Anihilată în prima partidă a Grupei A de defensiva perfectă a Uruguay-ului, naţionala "Cocoşului Galic" avea nevoie de trei puncte din partida de miercuri cu Mexic pentru a reduce la minim emoţiile pentru ultima etapă. Cu vedeta Florent Malouda în teren încă din primul minut, spre deosebire de primul meci, Franţa îşi propunea să copleşească adversara prin valorea superioară a jucătorilor.
Acest lucru nu s-a întâmplat deloc, însă, iar echipa lui Raymond Domenech a avut mari probleme în apărare în prima repriză. Lipsa de reacţie a fundaşilor francezi a dus la o multitudine de ocazii la poarta lui Lloris, prima dintre ele aparţinându-i lui Rafa Marquez, în minutul 7. Atacantul Franco şi fundaşul stânga Salcido, extrem de activ în ofensivă, i-au făcut şi ei zile negre lui Lloris, în timp ce Franţa aproape că nu conta în ofensivă.
Repriza a doua nu a adus mult în plus în jocul "cocoşilor galici", iar Mexic a părut în continuare echipa mai determinată să se apropie de poarta adversă. Cu două schimbări făcute de antrenorul Aguirre, introducându-i în teren pe Cuahtemoc Blanco şi pe "Chicharito" Hernandez, transferat la Manchester United, Mexic a devenit şi mai incisivă în ofensivă, iar rezultatele s-au văzut imediat. Minutul 63 a adus bomba pe stadionul "Peter Mokaba" din Polokwane. Tânărul mexican Hernandez a fost angajat excelent la limita ofsaidului, scăpând singur cu portarul, l-a driblat cu siguranţă pe Lloris şi a înscris un gol meritat, pentru 0-1.
Gluma s-a îngroşat pentru francezi în minutul 79, când Barrera a purtat excelent o acţiune pe partea dreaptă şi a fost oprit prin fault în careu de Abidal. Arbitrul Al Ghamdi nu s-a temut să arate punctul cu var, iar veteranul Cuahtemoc Blanco a transformat fără emoţii, pentru 0-2. Francezii nu au putut crea pericol nici pe final, iar rezultatul final al partidei a fost 0-2. Dramă pentru francezi, care îşi văd speranţele de calificare lovite din plin de o echipă a Mexicului mult mai prietenoasă cu fotbalul.
Clasamentul Grupei A
1. Uruguay - 4 puncte (Golaveraj 3-0)
2. Mexic - 4 puncte (3-1)
3. Franţa - 1 punct (0-2)
4. Africa de Sud - 1 punct (1-4)
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: nationala frantei CM2010
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close