Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Germania - Australia 4-0. Nemții le dau ?cangurilor? o lecție de fotbal ofensiv

Germania - Australia 4-0. Nemții le dau ?cangurilor? o lecție de fotbal ofensiv

Germania - Australia 4-0. Nemții le dau ?cangurilor? o lecție de fotbal ofensiv
13 Iun 2010   •   23:20

Echipa naţională a Germaniei, triplă campioană mondială, a început extraordinar turneul din Africa de Sud şi a călcat în picioare Australia. Golurile marcate de Podolski, Klose, Muller şi Cacau au arătat forţa ofensivă a Germaniei, care trece pe primul loc în Grupa D şi îşi reafirmă intenţiile clare de a câştiga Cupa Mondială.
Germania a venit în Africa de Sud cu cea mai tânără echipă de după Al Doilea Război Mondial şi cu doi atacanţi atitulari, Podolski şi Klose, care au marcat împreună în acest sezon în Bundesliga cinci goluri. Cu toate acestea, nemţii au arătat ca o echipă extrem de solidă încă din debutul meciului de la Durban. După ce Lahm a scos de pe linia porţii ?capul? lui Cahill în minutul 4, ?Mannschaft?-ul a pus stăpânire pe joc.
Lukas Podolski a deschis scorul încă din minutul 8, cu un şut năprasnic din interiorul careului după o pasă excelentă venită de la Muller. Klose ar fi putut duce scorul la 2-0 în minutul 24, dar a ratat singur cu poarta. Căpitanul Philipp Lahm i-a dat şansa să mai încerce odată şi i-a pus pe tavă o centrare perfectă în minutul 26, iar Klose nu a mai ezitat, trimiţând cu capul în plasă pentru 2-0.
Cu Mesut Ozil şi Thomas Muller foarte prezenţi în atac, Germania a mai pus multe probleme până la pauză, dar mijlocaşul de la Werder Bremen nu a reuşit să înscrie din două şanse foarte mari.
Repriza a doua a fost la fel de bună pentru Germania. Ozil şi Podolski l-au testat pe Schwarzer înainte ca arbitrul mexican Rodriguez să le dea o mână de ajutor nemţilor, eliminându-l prea uşor pe Cahill. A urmat o ofensivă totală a Germaniei, iar tânărul Thomas Muller, aflat la doar a treia prezenţă în naţională, a pivotat bine în careu şi a punctat pentru 3-0 în minutul 68.
Selecţionerul Low a decis să-şi mai odihnească atacanţii şi l-a schimbat pe Klose cu Cacau, iar decizia s-a dovedit inspirată. Brazilianul naturalizat german a punctat la nici două minute de la intrare după încă o pasă fină a lui Mesut Ozil. Scorul era 4-0 şi Australia era groggy. ?Cangurii? au aşteptat finalul de joc şi au renunţat la intenţiile ofensive, mulţumindu-se să îi vadă pe germani cum presau pentru golul al cincilea. Scorul final a rămas, însă, 4-0, iar Germania trece pe primul loc în Grupa D.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Germania Australia CM2010 Miroslav Klose
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close