Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Germania - Ghana 1-0. Ambele echipe merg în optimi, unde nemţii dau nas în nas cu Anglia lui Capello

Germania - Ghana 1-0. Ambele echipe merg în optimi, unde nemţii dau nas în nas cu Anglia lui Capello

Germania - Ghana 1-0. Ambele echipe merg în optimi, unde nemţii dau nas în nas cu Anglia lui Capello
23 Iun 2010   •   23:42

Deşi cele două echipe europene, Serbia şi Germania, erau considerate favorite pentru accederea în optimile de finală din Grupa D, la Cupa Mondială, suspansul a fost menţinut până pe finalul ultimei etape. Cu rezultate surpriză ca victoria Ghanei în faţa Serbiei sau a Serbiei în faţa Germaniei, care venea după un 4-0 cu Australia, Grupa D nu a ezitat să ofere un deznodământ la fel de surprinzător.


Germania a învins la limită Ghana, liderul grupei înaintea ultimei etape, scor 1-0. Ozil a deschis scorul după o oră de joc şi le-a adus nemţilor a doua victorie în Africa de Sud, precum şi primul loc în grupă. Un loc însă care îi aduce Germaniei un adversar de calibru în optimile de finală. Germania va întâlni în următoarea rundă Anglia, într-o primă finală prematură a turneului sud-african.

Bucurie a fost şi pentru Ghana la finalul partidei, care graţie unui golaveraj mai bun a reuşit să surclaseze Australia în clasamentul final. Degeaba au câştigat, surprinzător am putea spune, "cangurii" în faţa Serbiei, pentru că înfrângerea din prima etapă cu Germania a cântărit decisiv în stabilirea ierarhiei în grupa D.

Australia a învins Serbia cu 2-1, prin golurile marcate de Tim Cahill, în minutul 69, şi B. Holman patru minute mai târziu, în timp ce pentru europeni a punctat Pantelic în minutul 86. Cu un golaveraj negativ însă Australia a părăsit Cupa Mondială din Africa de Sud, în timp ce Ghanei i-a surâs norocul de două ori: nu doar că s-a calificat cu o înfrângere, ci va întâlni şi Statele Unite în optimile de finală. Sau poate că norocul le-a surâs americanilor...

Clasament:
1. Germania - 6p
2. Ghana - 4
3. Australia - 4
4. Serbia - 3

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CM2010
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close