Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Germania - Serbia 0-1. Eliminarea lui Klose şi penalty-ul ratat de Podolski se dovedesc decisive

Germania - Serbia 0-1. Eliminarea lui Klose şi penalty-ul ratat de Podolski se dovedesc decisive

Germania - Serbia 0-1. Eliminarea lui Klose şi penalty-ul ratat de Podolski se dovedesc decisive
18 Iun 2010   •   16:52

Impresia excelentă lăsată de nemţi în primul meci al Grupei D, cu Australia, îi ridicase pe aceştia la rangul de co-favoriţi ai turneului în ochii multor microbişti. Meciul al doilea, cu Serbia, a fost din acest motiv o mare surpriză oferită de echipa lui Radomir Antic. Învinşi de Ghana, în urma unui penalty făcut cadou pe final, sârbii au arătat o cu totul altă faţă în faţa echipei lui Joachim Low şi au dovedit că "Panzerele" nu sunt infailibile.
Germania nu a reuşit să creeze mare presiune la poarta lui Stojkovic în debutul partidei, iar arbitrul spaniol Undiano le-a dat şi el o lovitură nemţilor. În minutul 37, Miroslav Klose a fost eliminat după un fault din spate asupra lui Stankovic, primind astfel al doilea avertisment. O măsură destul de dură, care s-a dovedit repede importantă. Un singur minut mai târziu, Krasic a centrat înalt de pe partea dreaptă, Zigic a recentrat la Jovanovic, iar jucătorul lui Standard Liege a înscris din apropierea porţii. Sârbii aveau avantajul pe care şi-l doreau, dar putea să îi piardă repede. Khedira a trăznit bara în prelungirile reprizei, scorul pauzei fiind 0-1.
Repriza a doua a fost una nebună, numai un ghinion teribil făcând ca nici una dintre echipe să nu mai marcheze. În minutul 60, fundaşul lui Manchester United a făcut un henţ de tot râsul în propriul careu şi l-a trimis la punctul cu var pe germanul Podolski. Acesta, totuşi, l-a făcut erou pe portarul Stojkovic, care i-a apărat excelent şutul.
Krasic a fost aproape de a dubla avantajul sârbilor în minutul 66, dar şutul său a lovit doar bara porţii lui Neuer. Zece minute mai târziu, Zigic a trecut şi el pe lângă gol. Lovitura sa de cap a lovit transversala, iar sârbii erau nevoiţi să tremure până la final pentru cele trei puncte. Germania nu a putut găsi, însă, destulă luciditate pentru a forţa egalarea şi Serbia egalează în clasamentul Grupei D Germaniei.
Cealaltă partidă a Grupei D, Ghana - Australia, se va disputa sâmbătă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Nationala Germaniei CM2010 Miroslav Klose
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close