Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Grecia - Nigeria 2-1. Prima victorie din istorie pentru eleni la Cupa Mondială

Grecia - Nigeria 2-1. Prima victorie din istorie pentru eleni la Cupa Mondială

Grecia - Nigeria 2-1. Prima victorie din istorie pentru eleni la Cupa Mondială
17 Iun 2010   •   19:02

Naţionala elenă a învins joi Nigeria, la Bloemfontein, şi păstrează şanse reale de calificare în optimile de finală ale Cupei Mondiale. Meciul a fost unul istoric pentru greci, care au înregistrat atât primul gol înscris vreodată la un campionat mondial şi, totodată, prima victorie.
Cele două echipe învinse în prima etapă în Grupa B se luptau, joi, la Bloemfontein, pentru o ultimă şansă de a rămâne în cursa pentru un loc în optimile de finală. Situaţia era chiar mai grea pentru Grecia, care în ultima etapă avea să joace cu favorita certă a grupei, Argentina. În aceste condiţii, cele două echipe au arătat încă de la început că îşi doreau cu orice preţ să obţină cele trei puncte.
Primii care şi-au spus cuvântul au fost africanii. Echipa lui Lars Lagerback a deschis scorul în minutul 17 al partidei după o fază confuză. Kalu Uche a centrat bine dintr-o lovitură liberă, Katsouranis şi Odemwingie au ratat întâlnirea cu mingea şi portarul Tsorvas a rămas ţintuit pe linia porţii. Neatins de nimeni, balonul a poposit în plasă iar nigerienii aveau avantajul pe care-l căutau.
Sani Keita a stricat, însă, ceea ce construiseră colegii lui şi i-a aplicat, în mod stupid, un şut în plin lui Torosidis, primind direct cartonaşul roşu. Din acel moment, elenii au putut mai bine să îşi impună jocul de atac. Mult mai motivaţi decât în jocul inaugural, cu Coreea de Sud, grecii au creat imediat pericol la portarta lui Enyeama. Salpingidis şi Samaras au semănat panică în careul africanilor dar nu au avut sorţi de izbăndă până în minutul 44. Atunci, Salpingidis a şutat la poartă, mingea a fost deviată din Lukman şi a ajuns în vinclul porţii. Scorul pauzei era 1-1, unul care nu mulţumea nici una dintre echipe.
Repriza secundă a însemnat o ofensivă continuă a elenilor, una pe alocuri naivă, care le-a permis uneori adversarilor să poarte contraatacuri periculoase. Gekas a trecut pe lângă gol în minutul 58, iar mingea a ajuns repede la poarta cealaltă, unde Obasi a avut cea mai mare ratare a acestui turneu final. Singur cu poarta goală după ratarea lui Yakubu, a trimis senin pe lângă poartă, spre disperarea colegilor.
Şi cum fotbalul răzbună deseori ocaziile ratate, elenii au reuşit repede golul al doilea. Tziolis a şutat înşelător la poartă în minutul 71, Enyeama a ratat intervenţia şi a permis mingii să ajuntă la Torosidis, iar acesta nu a iertat şi a dus scorul la 2-1. Situaţia nu era, însă, încă una ideală pentru greci. În acel moment, erau la egalitate de puncte cu Coreea de Sud, dar diferenţa de goluri înscrise îi favoriza pe asiatici. În aceste condiţii, echipa lui Otto Rehagel a forţat marcarea unui nou gol.
Scorul de 2-1 s-a păstrat, însă, până la final. În aceaste condiţii Grecia ocupă în acest moment locul al treilea în Grupa B şi are o misiune foarte grea în ultima etapă. Elenii sunt obligaţi, dacă vor să se califice, să realizeze un rezultat mai bun împotriva Argentinei decât acela pe care îl va face Coreea de Sud contra Nigeriei.
Nigeria mai păstrează şi ea şanse de calificare, teoretic, dar are nevoie să învingă Coreea de Sud la o diferenţă suficientă de goluri, şi ca Argentina să învingă Grecia.
Clasamentul Grupei B după două etape:
1. Argentina - 6 puncte. (Golaveraj 5-1)
2. Coreea de Sud - 3 puncte (3-4)
3. Grecia - 3 puncte (2-3)
4. Nigeria - 0 puncte (1-3)
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CM2010 Nigeria
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close