Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Haos înainte de amicalul Nigeria - Coreea de Nord. Fanii s-au călcat în picioare ca să intre pe stadion

Haos înainte de amicalul Nigeria - Coreea de Nord. Fanii s-au călcat în picioare ca să intre pe stadion

Haos înainte de amicalul Nigeria - Coreea de Nord. Fanii s-au călcat în picioare ca să intre pe stadion
07 Iun 2010   •   07:23

Şaisprezece civili şi doi poliţişti au fost răniţi, dintre care unul se află în stare gravă, după o îmbulzeală care a avut loc în faţa unui stadion din Africa de Sud, unde s-a desfăşurat partida amicală dintre Nigeria şi Coreea de Nord.

Mai mulţi fani s-au grăbit să intre pe stadionul Makhulong din suburbia Tembisa a Johannesburgului. Intrarea la meciul de pregătire pentru Cupa Mondială a fost gratuită şi la porţile stadionului s-au prezentat mult mai mulţi oameni decât capacitatea de 10.000 de locuri a arenei.

"Mulţimea m-a tot împins până m-a doborât. Am căzut şi alţi oameni au căzut peste mine", a declarat unul dintre fani, Japhta Mombelo, citat de BBC.

Prima îmbulzeală a avut loc în momentul în care au fost deschise porţile stadionului pentru a permite accesul fanilor. Poliţia a închis imediat calea de acces, dar când aceasta a fost redeschisă o a doua îmbulzeală a avut loc, iar şi mai mulţi oameni au căzut. "După ce am căzut, cei din spate ne călcau pur şi simplu în picioare. Am crezut că o să mor, mă aflam pe jos", a declarat un alt fan.

Unul dintre poliţişti se află în stare gravă la spital, după ce a fost zdrobit de una dintre porţi.

Arena nu face parte dintre cele pentru Cupa Mondială, iar FIFA s-a distanţat de orice legătură cu privire la organizarea acestui amical. Incidentul va spori însă cu siguranţă securitatea la partidele de la turneul mondial, care va debuta vineri cu meciul dintre Africa de Sud şi Mexic.

Partida a fost câştigată de Nigeria cu 3-1, Yakubu Aiyegbeni, Victor Obinna Nsofor şi Obafemi Martins înscriind pentru "vulturi", în timp ce Jong Hyok Cha a punctat pentru asiatici.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CM2010
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close