Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Italia debutează cu dreptul la Cupa Mondială din Brazilia, 2-1 cu Anglia

Italia debutează cu dreptul la Cupa Mondială din Brazilia, 2-1 cu Anglia

Italia debutează cu dreptul la Cupa Mondială din Brazilia, 2-1 cu Anglia
de M.T.    |    15 Iun 2014   •   03:14

Italia a câştigat cu 2-1 duelul fostelor campioane mondiale cu Anglia, disputat la Manaus, în grupa D, deşi l-a pierdut înaintea partidei pe portarul titular, Gianluigi Buffon, accidentat la gleznă.

Este pentru prima oară din 1986 când Anglia pierde meciul de debut la Cupa Mondială, iar echipa antrenată de Roy Hodgson este obligată să câştige în faţa Uruguayului, în confruntarea marilor învinse din cea mai dificilă grupă de la turneul final din Brazilia.

Italienii au condus cu 1-0, după golul din prima repriză al lui Claudio Marchisio, dar Anglia a egalat rapid, graţie reuşitei lui Daniel Sturridge, pentru ca, în debutul părţii secunde, Mario Balotelli să stabilească rezultatul final.

După ce i-a pierdut pe Ricardo Montolivo şi Mattia De Sciglio, selecţionerul squadrei azzurra, Cesare Prandelli, s-a văzut nevoit să renunţe şi la Buffon înaintea primului meci din Brazilia, portarul lui Juventus nereuşind să se refacă în urma accidentării la gleznă pe care a suferit-o la antrenamentul de vineri. Locul său în echipa de start a fost luat de Salvatore Sirigu, o sarcină deloc uşoară, în condiţiile în care tradiţia spunea că, în precedentele cinci jocuri internaţionale în care Buffon a lipsit, Italia nu a câştigat, obţinând doar o remiză.

Sirigu a avut însă o prestaţie excelentă şi a intervenit foarte sigur în faţa lui Jordan Henderson, Sturridge, Ross Barkley sau Leighton Baines, autorii celor mai periculoase şuturi expediate pe poarta italienilor. De altfel, în cea mai mare parte, momentele periculoase ale englezilor au venit în urma unor execuţii de la distanţă. În unul dintre puţinele momente în care elevii lui Hodgson  au schimbat registrul, Sturridge a reuşit să marcheze.

O cursă a lui Wayne Rooney pe partea stângă a fost urmată de o centrare ideală pentru atacantul lui Liverpool, care, scăpat din marcajul lui Gabriel Paletta, veriga slabă din apărarea Italiei, a înscris din interiorul careului. Era minutul 37, iar Anglia reuşea să egaleze, la doar două minute după ce Marchisio deschisese scorul printr-un şut excelent de la aproximativ 25 de metri.

Rezultatul din acel moment confirma echilibrul de până atunci. Englezii au început meciul ceva mai bine şi au încercat poarta lui Sirigu cu şuturi de la distanţă încă din primele minute, prin Raheem Sterling, Henderson sau Danny Welbeck. De cealaltă parte, cu Andrea Pirlo la catedră, italienii au încercat un joc mai elaborat, bazat pe posesie şi multe pase, dar neconcretizat cu ocazii. Joe Hart a trecut însă prin mari emoţii în finalul primei reprize, atunci când azzurri au trecut de două ori pe lângă gol. Mai întâi, Phil Jagielka a intervenit providenţial şi a respins de pe linia porţii lobul lui Balotelli, pentru ca, la faza imediat următoare, Antonio Candreva să şuteze în bară.

Debutul părţii secunde a adus al doilea gol al Italiei, Balotelli marcând cu capul din apropiere în minutul 50, după o centrare ideală a lui Candreva de pe partea dreaptă. De această dată, echipa lui Prandelli a reuşit să-şi păstreze avantajul, pe care şi l-ar fi putut chiar mări în minutele de prelungire ale partidei, atunci când Pirlo a tras formidabil din lovitură liberă, dar mingea trimisă cu un efect incredibil de mijlocaşul italian a lovit transversala.

În etapa a doua din grupa D, Italia va juca împotriva Costa Ricăi, la Recife, în timp ce Anglia va întâlni Uruguay, la Sau Paulo.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close