Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Italia - Paraguay 1-1. Campioana mondială nu reuşeşte să câştige primul meci în Africa de Sud

Italia - Paraguay 1-1. Campioana mondială nu reuşeşte să câştige primul meci în Africa de Sud

Italia - Paraguay 1-1. Campioana mondială nu reuşeşte să câştige primul meci în Africa de Sud
14 Iun 2010   •   23:32

Pentru prima oară în ultimele trei turnee mondiale, Italia nu reuşeşte să câştige primul meci din faza grupelor. Şi în 1998 elevii lui Marcello Lippi tot de o formaţie din America de Sud se poticneau. A fost Chile la Bordeaux şi 2-2, iar în Africa de Sud italienii au remizat, scor 1-1, cu Paraguay.

Italia a început bine partida şi a arătat că doreşte să câştige meciul, ducând rapid mingea în preajma careului paraguayan. În primul sfert de oră, Paraguay s-a mulţumit să se apere şi a cedat mingea foarte uşor. Dar victoriile obţinute cu Brazilia şi Argentina în preliminariile sud-americane aveau să fie un semnal de alarmă pentru elevii lui Lippi, conturat mai apoi de ocazii în minutele 23 şi 24. Cea mai periculoasă s-a încheiat cu un şut pe lângă poartă a lui Aureliano Torres, după o centrare ce l-a găsit la marginea careului.

După jumătate de oră, jocul s-a liniştit şi a început să se dispute la mijlocul terenului, unde lipsa de creativitate a chinuit spectatorii. Totuşi, nouă minute mai târziu, Paraguay a dat lovitura. O lovitură liberă la 45 de metri pe partea dreaptă şi Auerliano Torres trimite cu efect pentru Antolin Alacaraz, care s-a ridicat peste Fabio Cannavaro şi Daniele de Rossi şi a trimis cu capul în poartă.

Repriza a doua i-a găsit pe italieni în atac, iar apărarea a început să nu mai fie atât de exactă şi să le permită sud-americanilor să fie periculoşi. În minutul 55, Enrique Vera a şutat puţin pe lângă poartă. Italia, de cealaltă parte a fost limitată la şuturi de la distanţă, însă Riccardo Montolivo nu a găsit ţinta.

Introducerea lui Mauro Camoranesi pe teren a grăbit uşor jocul Italiei, care a egalat în minutul 63. O nouă greşeală de portar în acest turneu i-a permis lui Daniele De Rossi să reia cornerul bătut de Simone Pepe. Villar a ratat complet încercarea de a respinge balonul, alimentând încă o dată criticile faţă de mingea turneului, Jabulani.

Jocul a fost relansat şi Italia a mărit tempoul, dar fără succes. Simone Pepe a trimis din lovitură liberă în minutul 86, însă Victor Caceres a respins cu capul şi paraguayenii au arătat că se pot apăra la fel ca în debutul partidei, păstrând rezultatul de 1-1 şi un prim punct după meciul cu marea favorită a grupei din care mai fac parte Noua Zeelandă şi Slovacia.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CM2010
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close