Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Japonia şi Grecia au terminat la egalitate, scor 0-0, în grupa C a Cupei Mondiale. Columbia, a treia echipă calificată în optimi

Japonia şi Grecia au terminat la egalitate, scor 0-0, în grupa C a Cupei Mondiale. Columbia, a treia echipă calificată în optimi

Japonia şi Grecia au terminat la egalitate, scor 0-0, în grupa C a Cupei Mondiale. Columbia, a treia echipă calificată în optimi
de M.T.    |    20 Iun 2014   •   03:16

Japonia nu a putut profita de faptul că a evoluat mai mult de o repriză în superioritate numerică şi a obţinut doar o remiză, scor 0-0, în faţa Greciei, în etapa a doua din grupa C a Cupei Mondiale.

Rezultatul avantajează naţionala Columbiei, care, cu 6 puncte din două meciuri, şi-a asigurat astfel prezenţa în optimile de finală.

Este pentru prima oară când Grecia nu primeşte gol într-un meci disputat la Cupa Mondială, însă elenii rămân cu o singură victorie în istoria participărilor lor la turneele finale, 2-1 cu Nigeria, în 2010.

Învinse în partidele din prima etapă, cele două echipe păstrează şanse mici de calificare în faza următoare, în condiţiile în care Coasta de Fildeş are 3 puncte, graţie victoriei obţinute în faţa Japoniei.

Meciul disputat la Natal rivalizează cu cel dintre Iran şi Nigeria la titlul de cel mai slab de până acum al turneului. Grecii au abordat jocul extrem de prudent, mai ales după ce căpitanul Konstantinos Katsouranis a primit două cartonaşe galbene şi a fost eliminat în minutul 38, în timp ce asiaticii nu au reuşit să profite, deşi au avut o posesie a balonului de 74%.

Dominarea echipei Japoniei a fost una sterilă şi care a produs puţine ocazii la poarta lui Orestis Karnezis. Niponii au încheiat meciul cu doar patru şuturi pe poartă, la fel ca şi adversarii lor, care au avut chiar şi câteva momente bune în inferioritate numerică, însă Eiji Kawashima i-a blocat pe Vasilis Torosidis şi Theofanis Gekas.

La cealaltă poartă, cele mai mari şanse de a marca le-au aparţinut lui Yoshito Okubo, Atsuto Uchida şi Yasuhito Endo, dar fie elevii italianului Alberto Zaccheroni au fost neinspiraţi în momentul finalizării, fie Karnezis a reuşit să apere.

În ultimele partide din grupa C, Japonia va întâlni Columbia, la Cuiaba, în timp ce Grecia va juca împotriva Coastei de Fildeş, la Fortaleza.

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close