Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Japonia surclasează Danemarca în lupta pentru optimile de finală la CM, scor 3-1

Japonia surclasează Danemarca în lupta pentru optimile de finală la CM, scor 3-1

Japonia surclasează Danemarca în lupta pentru optimile de finală la CM, scor 3-1
24 Iun 2010   •   23:23

Două superbe execuţii din lovituri libere i-au adus agresivei formaţii a Japoniei un avantaj de două goluri în faţa Danemarcei la pauza ultimei partide din Grupa E a Cupei Mondiale. Un avantaj care avea să se păstreze până aproape de final şi care le-a adus niponilor calificarea în optimile de finală ale competiţiei.

După un şut bombă trimis în bară de la 30 de metri, Danemarca a obţinut un penalty în minutul 80. Jon Dahl Thomasson a trimis pe centrul porţii, portarul nipon a parat, însă nu a mai putut interveni şi la reluarea atacantului danez. Thomasson a punctat în cele din urmă pentru 2-1, însă era prea târziu pentru ca formaţia europeană să mai obţină calificarea, pentru care mai avea nevoie de două goluri.

Japonia a deschis scorul în minutul 17, când Honda l-a prins pe picior greşit pe Sorenson, iar 13 minute mai târziu a venit rândul lui Yasuhito Endo să puncteze din lovitură liberă. Asiaticii au continuat să fie periculoşi pe contraatac, însă s-au jucat cu ocaziile şi au permis danezilor să revină în joc. Cu o apărare exactă şi agresivă în faţă, misiunea jucătorilor din Danemarca a fost una extrem de dificilă. Iar Shinji Okazaki a făcut lucrurile cu adevărat imposibile în minutul 87, când a înscris la capătul unei faze de excepţie în careul danez, ducând scorul la 3-1.

În cealaltă partidă, Olanda nu mai avea decât miza primului loc în grupe, în timp ce Camerun deja îşi făcuse bagajele pentru a pleca acasă. Robin Van Persie a deschis scorul pentru "portocale" în minutul 36, iar africanii au revenit în repriza a doua prin Eto'o, care a transformat cu siguranţă un penalty. Olandezii nu aveau însă să lase să le scape a treia victorie în Africa de Sud, iar Huntelaar a ajutat cu golul decisiv, de 2-1, din minutul 84.

În urma acestor rezultate, Olanda va întâlni în optimi Slovacia, în timp ce Japonia va juca cu Paraguay pentru un loc în sferturile de finală.

Grupa E
P V E I Gp Gi G Pt
1. Olanda 3 3 0 0 5 1 4 9
2. Japonia 3 2 0 1 4 2 2 6
3. Danemarca 3 1 0 2 3 6 -3 3
4. Camerun 3 0 0 3 2 5 -3 0

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CM2010
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close