Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Javier Aguirre şi-a dat demisia de la conducerea naţionalei mexicane

Javier Aguirre şi-a dat demisia de la conducerea naţionalei mexicane

Javier Aguirre şi-a dat demisia de la conducerea naţionalei mexicane
01 Iul 2010   •   13:34

Javier Aguirre a demisionat miercuri din funcţia de selecţioner al Mexicului, la trei zile după ce echipa naţională a fost eliminată de la Cupa Mondială în urma înfrângerii cu 1-3 în faţa Argentinei.

A fost pentru a cincea oară consecutiv când Mexic a fost eliminată în runda a doua a unei Cupe Mondiale. "Sunt o persoană responsabilă", a declarat Aguirre, adăugând că îşi luase angajamentul să ducă echipa în sferturile de finală. Mexic a ajuns doar de două ori în sferturile de finală de-a lungul timpului - în 1970 şi 1986, de fiecare dată când a găzduit evenimentul.

"Nu ne-am calificat pentru sferturi şi din această cauză se poate considera că am eşuat. Planul era să fim printre primele opt echipe din lume. Dacă nu am reuşit este clar că nu pot rămâne în funcţie", a adăugat Aguirre la o conferinţă de presă din Mexico City.

Mexicanul Aguirre a fost angajat în urmă cu 15 luni pentru al doilea mandat la naţionala. El a mai condus echipa şi în 2002 la Cupa Mondială, dar a fost înlocuit după ce echipa a fost eliminată de Statele Unite ale Americii. Aguirre era al patrulea selecţioner al Mexicului în ultimii patru ani şi al cincelea de când Ricardo La Volpe a fost demis după CM 2006.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CM2010
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close