Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Johan Cruyff, dezgustat de anti-fotbalul practicat de Olanda în finala CM 2010

Johan Cruyff, dezgustat de anti-fotbalul practicat de Olanda în finala CM 2010

Johan Cruyff, dezgustat de anti-fotbalul practicat de Olanda în finala CM 2010
13 Iul 2010   •   11:47

Legendarul jucător Johan Cruyff a lansat un atac aspru la adresa jocului prestat de Olanda în finala Cupei Mondiale, acuzând tactica "murdară" şi stilul de joc "anti-fotbal".

Cruyff a făcut parte din echipa Olandei care şi-a câştigat reputaţia de a fi practicat "fotbalul total" în anii '70 şi a fost pionierul stilului de joc mult lăudat la vremea respectivă şi chiar şi acum. Actuala echipă a Olandei a practicat însă un stil aflat în antiteză cu acela din anii '70, pierzând finala cu Spania la limită, scor 0-1.

"Am fost întrebat înainte dacă putem juca precum Inter, dacă putem opri Spania la fel cum a eliminat Mourinho Barca", a declarat Cruyff pentru El Periodico, făcând referire la modul în care Inter Milano s-a apărat şi a reuşit să elimine gruparea spaniolă în semifinalele Ligii Campionilor. "Am spus nu, în niciun caz. Am spus "nu" pentru că nu credeam că ţara mea va îndrăzni să renunţe la stilul ei. Am spus "nu" pentru că, deşi nu are jucători grozavi ca în trecut, echipa avea stilul ei. M-am înşelat. Nu o să critic toţi jucătorii, dar aproape pe toţi. Nu au vrut mingea".

"În mod regretabil şi trist au jucat şi foarte murdar. Atât de murdar încât trebuiau să joace în nouă imediat, au făcut două faulturi atât de urâte încât şi eu am simţit durerea. Mă doare că m-am înşelat şi că Olanda a ales calea cea urâtă pentru a încerca să câştige titlul. Acest stil urât, vulgar, dur, ermetic, cu greu atractiv, cu greu fotbalistic a ajutat Olanda să pună probleme Spaniei. Dacă asta e satisfacţia lor, atunci bine, dar în final au pierdut. Au jucat anti-fotbal", a declarat Cruyff.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CM2010
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close