Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Jucătorii Franţei refuză să se antreneze, după ce Anelka a fost exclus din lot

Jucătorii Franţei refuză să se antreneze, după ce Anelka a fost exclus din lot

Jucătorii Franţei refuză să se antreneze, după ce Anelka a fost exclus din lot
20 Iun 2010   •   18:52

Directorul FFF delegat pe lângă naţionala de fotbal a Franţei, Jean-Louis Valentin, a declarat că jucătorii refuză să se antreneze ca urmare a unei dispute pe terenul de antrenament. Valentin a declarat totodată că şi-a dat demisia din Federaţia Franceză de Fotbal, spunând că îi este "ruşine" de această echipă.

Echipa s-a dus la antrenament duminică însă după doar câteva minute preparatorul fizic Robert Duverne a părăsit val-vârtej terenul după o discuţie în contradictoriu cu Raymond Domenech. Duverne şi-a aruncat acreditarea pe jos în urma discuţiei încinse şi a plecat.

Jucătorii s-au suit şi ei apoi în autocarul echipei şi, conform unui comunicat al lor, citit presei de către selecţionerul Domenech, au explicat că refuzul de a se antrena are legătură şi cu excluderea atacantului Nicolas Anelka din echipă. "Toţi jucătorii naţionalei Franţei, fără excepţii, vor să îşi afirme dezacordul cu decizia luată de Federaţia Franceză de Fotbal, de a-l exclude pe Nicolas Anelka", se arată în comunicat.

Jucătorii au acuzat federaţia franceză că nu a încercat nicio clipă să protejeze echipa. "A luat o decizie luată fără să se consulte întreaga echipă, doar în baza faptelor relatate de presă. Drept urmare şi pentru a-şi arăta dezacordul faţă de atitudinea adoptată de cele mai înalte foruri, toţi jucătorii au decis să nu participe la şedinţa de pregătire de astăzi (n.r. - de duminică). Suntem conştienţi de responsabilităţile noastre, de a purta culorile ţării, dar şi de cele pe care le avem faţă de suporteri, de educatori, de binevoitori şi de nenumăraţii copii care au jucătorii naţionalei ca modele. Nu ne vom uita datoria. Vom face totul atât în plan individual cât şi colectiv pentru ca Franţa să îşi refacă onoarea şi să aibă în sfârşit o performanţă pozitivă, la meciul de marţi", se menţionează în comunicatul semnat "jucătorii echipei Franţei".

Anelka a avut un schimb de replici cu Raymond Domenech la pauza partidei cu Mexic, iar insultele au fost redate de cotidianul L'Equipe pe prima pagină, sâmbătă. În urma acestui scandal, Federaţia l-a exclus din lot pe Anelka, iar jucătorul a anunţat că se retrage definitv de la echipa naţională, în timp ce ceilalţi jucători au dat vina pe presă şi pe trădătorul din cadrul echipei că au făcut publice astfel de informaţii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CM2010
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close