Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Laurent Blanc, confirmat ca selecţioner al Franţei, după plecarea lui Raymond Domenech

Laurent Blanc, confirmat ca selecţioner al Franţei, după plecarea lui Raymond Domenech

Laurent Blanc, confirmat ca selecţioner al Franţei, după plecarea lui Raymond Domenech
20 Mai 2010   •   13:24

Federaţia Franceză de Fotbal şi clubul Bordeaux au ajuns la o înţelegere privind numirea lui Laurent Blanc drept noul selecţioner al Franţei. Acesta îi va succeda lui Raymond Domenech, însă numirea lui oficială nu va avea loc, probabil, înainte de Cupa Mondială din Africa de Sud.

Blanc a părăsit banca tehnică a Bordeaux săptămâna trecută. Clubul a dorit compensaţii financiare din partea Federaţiei, pentru că tehnicianul avea contract până în iunie 2011, dar cele două părţi au ajuns la o înţelegere.

"Federaţia Franceză de Fotbal şi preşedintele ei, Jean-Pierre Escalettes, au ajuns la o înţelegere cu preşedintele şi acţionarii clubului FC Girondins de Bordeaux cu privire la recrutarea lui Laurent Blanc în funcţia de selecţioner al echipei naţionale de fotbal a Franţei", se arată într-un comunicat al clubului Bordeaux, confirmat şi de FFF.

Laurent Blanc şi-a început cariera de antrenor pe 8 iunie 2007 la Bordeaux, când l-a înlocuit pe brazilianul Ricardo. În primul lui sezon, Blanc a condus echipa până pe locul doi în Ligue 1 şi a fost desemnat managerul anului. Al doilea sezon a fost unul încununat de succes, Bordeaux câştigând ultimele 11 partide ale campionatului, stabilind un record pentru victorii consecutive, şi câştigând titlul de campioană, la trei puncte în faţa lui Marseille. În acelaşi an, Bordeaux a câştigat şi Cupa Ligii Franţei.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Girondins de Bordeaux
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close