Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Louis Van Gaal: „Am făcut un meci fantastic”

Louis Van Gaal: „Am făcut un meci fantastic”

Louis Van Gaal: „Am făcut un meci fantastic”
de M.T.    |    14 Iun 2014   •   03:41

Selecţionerul Olandei, Louis Van Gaal, este încântat de modul în care elevii săi au evoluat în victoria de senzaţie obţinută în faţa Spaniei, scor 5-1, dar atrage atenţia asupra faptului că euforia de după acest succes ar putea reprezenta un pericol.

„Am făcut un meci fantastic. Am fost compacţi în apărare şi direcţi în atac. Am pus presiune pe adversari mereu şi nu este nevoie să vă spun cât de periculoşi pot fi Van Persie, Robben şi Sneijder atunci când au mingea la picior”, a spus tehnicianul de 62 de ani, care o va prelua pe Manchester United la finalul turneului final din Brazilia.

„Poate că pregătirea noastră a fost unul dintre factorii care ne-au ajutat să câştigăm, mai ales în căldura şi umiditatea în care a trebuit să jucăm. De asemenea, această echipă este foarte puternică din punct de vedere mental şi arătat-o în acest meci”, a adăugat Van Gaal.

Antrenorul olandezilor a recunoscut că nu se aştepta la o victorie atât de clară, dar a precizat că scorul final putea fi chiar şi mai mare: „După ultimul fluier am fost foarte fericit. Am fi putut chiar să marcăm şi mai multe goluri”.

„Este un start bun, dar deocamdată nu am obţinut nimic. Dacă nu vom învinge Australia, nu vom obţine calificarea, iar noi avem un obiectiv de îndeplinit”, a avertizat Louis Van Gaal.

În acelaşi timp, Robin Van Persie, autorul unei duble şi jucătorul desemnat cel mai bun de pe teren în meciul cu Spania, consideră că egalarea reuşită de naţionala Olandei exact înainte de pauză a fost momentul decisiv al partidei.

„Este uimitor! Este ca un vis devenit realitate pentru noi şi tocmai de aceea trebuie să ne bucurăm de acest moment. Cred că golul meu egalizator a venit exact când trebuia, iar după ce Robben a făcut 2-1 moralul nostru a fost foarte bun”, a declarat atacantul lui Manchester United.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close