Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Marcello Lippi: Amauri este un atacant bun, dar nu promit că îl voi convoca

Marcello Lippi: Amauri este un atacant bun, dar nu promit că îl voi convoca

Marcello Lippi: Amauri este un atacant bun, dar nu promit că îl voi convoca
13 Apr 2010   •   16:30


Selecţionerul Italiei, Marcello Lippi, a declarat că nu îi promite nimic atacantului Amauri de la Juventus, după ce acesta a primit cetăţenia italiană şi poate fi convocat la naţională.

Amauri a depus luni jurământul şi a recunoscut că ar fi un vis împlinit dacă ar reprezenta Italia, ţară de care spune că e casa lui. În vârstă de 29 de ani, Amauri este originar din Brazilia, dar se află în Italia de zece ani şi are totodată o soţie italiană.

Vorbind din cantonamentul Italiei de la Coverciano, Lippi a declarat: "Când am vorbit cu el, nu i-am făcut nicio promisiune. De acum înainte îl voi urmări pentru o eventuală selecţionare, dar nu există niciun motiv de siguranţă că el va fi convocat".

"Demersul lui de a deveni cetăţean italian a început înainte să revin eu la naţională. A fost una dintre ideile lui Donadoni, pe care am împărăşit-o atunci când am preluat Italia, pentru că este un jucător important. Criticile privind o ezitare prea mare între Brazilia şi Italia sunt nepotrivite. Amauri a zis de la început că vrea să fie italian şi ceilalţi jucători ştiu asta", a mai spus Lippi.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Juventus Torino CM2010
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close