Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Meciul zilei la Cupa Mondială: Anglia - Italia, duelul dintre două foste campioane mondiale

Meciul zilei la Cupa Mondială: Anglia - Italia, duelul dintre două foste campioane mondiale

Meciul zilei la Cupa Mondială: Anglia - Italia, duelul dintre două foste campioane mondiale
de M.T.    |    14 Iun 2014   •   14:18

Două foste campioane mondiale, Anglia şi Italia, se vor întâlni la Manaus, în grupa D, în cel mai interesant meci de sâmbătă de la Cupa Mondială şi unul dintre cele mai aşteptate dueluri din prima fază a turneului final.

Partida, care va începe la ora 1 (ora României), este reeditarea sfertului de finală de la Euro 2012, atunci când squadra azzurra s-a impus în urma loviturilor de departajare, după ce, la finalul celor 120 de minute, scorul a fost 0-0. Repetarea acelui rezultat ar mulţumi probabil ambele echipe, într-o grupă în care se mai află şi Uruguay, de asemenea fostă campioană mondială şi semifinalistă la ediţia precedentă, fiind extrem de important un debut fără înfrângere.

„Suntem pregătiţi din punct de vedere fizic, mental şi tactic. Este tot ceea ce ne-am dorit. Acum aşteptăm să jucăm şi sperăm ca totul să meargă aşa cum ne dorim”, a spus antrenorul englezilor, Roy Hodgson, care nu are probleme de lot înaintea partidei cu Italia, exceptându-l pe Alex Oxlade-Chamberlain, în continuare cu probleme la genunchi.

De cealaltă parte, Italia l-a pierdut pe tânărul Mattia De Sciglio, accidentat la coapsă, iar portarul titular, Gianluigi Buffon, este incert, din cauza unor probleme la gleznă. Cu toate acestea, selecţionerul azzurrilor, Cesare Prandelli, a dat asigurări că goalkeeperul lui Juventus se va afla pe teren împotriva Angliei.

„Primeşte tratament după ce şi-a sucit foarte, foarte puţin glezna, dar nu este nimic serios”, a explicat antrenorul italian, care este de părere că echipa sa trebuie să câştige mijlocul terenului pentru a debuta cu dreptul la Cupa Mondială: „Anglia are personalitate şi forţă mentală. De asemenea, este o echipă foarte rapidă. Trebuie să fim foarte atenţi şi să încercăm să controlăm mijlocul. Aceasta va fi cheia meciului”.

Starea gazonului de pe arena din Manaus a fost un motiv de discuţii în ultimele zile, însă Prandelli a declarat că terenul de joc se prezintă în condiţii bune şi că nu este îngrijorat din acest punct de vedere.

Sâmbătă seară şi duminică dimineaţă se vor desfăşura alte trei partide de la Cupa Mondială. Începând cu ora 19, la Belo Horizonte, Columbia va întâlni Grecia, în grupa C, urmând ca la ora 22, la Fortaleza, să se dispute celălalt meci din grupa D, Uruguay - Costa Rica.

Cea de-a treia zi a Mondialului se va încheia cu duelul dintre Coasta de Fildeş şi Japonia, din grupa C, care va avea loc la Recife, la ora 4.

×
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close