Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Muslera s-a opus visului african. Uruguay elimină Ghana la penalty-uri

Muslera s-a opus visului african. Uruguay elimină Ghana la penalty-uri

Muslera s-a opus visului african. Uruguay elimină Ghana la penalty-uri
03 Iul 2010   •   00:38

Ghana şi Uruguay au remizat 1-1 în al doilea sfert de finală al Cupei Mondiale, ca partida să fie apoi tranşată la penalty-uri în favoarea sud-americanilor, ajunşi între ultimele patru echipe pentru prima oară din 1970.

Ghanezii, dornici să devină primii africani care se califică în semifinale, erau ultimii reprezentanţi ai continentului în competiţie şi toate visele Africii se legau de evoluţia lor, chiar şi Nelson Mandela urându-le noroc. Numai de noroc nu se poate spune însă că au avut parte africanii, care au fost eliminaţi la loteria penalty-urilor, după ce Gyan a ratat şansa de a aduce victoria în ultimul minut al prelungirilor tot de la punctul cu var.

Uruguay, dublă campioană mondială, a dominat primele 20 de minute şi l-a ţinut pe portarul Richard Kingson ocupat. După două mari ocazii, Ghana avea să termine însă repriza en fanfare, când Muntari l-a surprins pe Muslera dormind.

Munca lui a fost risipită în minutul 55, când fundaşul John Pantsil l-a faultat pe Jorge Fucile la marginea careului şi Forlan a lobat mingea peste zid şi peste surprinsul portar ghanez, pentru a egala.

Prelungirile au opus două echipe extenuate, însă jocul a continuat să fie deschis oricărui rezultat. Ghana a avut noroc în două rânduri înainte de pauză, când Pantsil i-a pus piedică lui Abreu în careu şi a scăpat, iar apoi când şutul lui Nicolas Lodeiro a fost deviat în braţele portarului. În repriza secundă Ghana a forţat victoria şi aproape că a obţinut-o. Luis Suarez a scos de pe linia porţii o minge cu mâna şi a salvat echipa sa de la gol cu preţul unui cartonaş roşu ce avea să se dovedească meritat, pentru că Gyan a şutat în bara transversală de la punctul cu var.

La penalty-uri, Forlan a deschis seria pentru uruguayeni, ca acelaşi Gyan să înscrie acum pentru 1-1. Victorino, Appiah şi Scotti au transformat pe rând, pentru ca Mensah să trimită fără avânt şi fără vlagă în braţele lui Muslera. Ghana a fost salvată de Pereira, care a trimis mingea peste poartă, însă  Muslera a făcut minuni şi în faţa lui Adiyiah şi l-a pus pe coechipierul Abreu faţă în faţă cu victoria. Poreclit "El Loco", Abreu a făcut ceea ce numai un nebun putea face la executarea unui penalty decisiv şi l-a învins pe Kingson cu o scăriţă de toată frumuseţea.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CM2010
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close