Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Nigeria - Iran 0-0. Prima remiză şi primul meci fără goluri de la Cupa Mondială din Brazilia

Nigeria - Iran 0-0. Prima remiză şi primul meci fără goluri de la Cupa Mondială din Brazilia

Nigeria - Iran 0-0. Prima remiză şi primul meci fără goluri de la Cupa Mondială din Brazilia
de M.T.    |    17 Iun 2014   •   00:15

Nigeria şi Iran au terminat la egalitate, scor 0-0, primul lor meci de Cupa Mondială din Brazilia, disputat la Curitiba, în cadrul grupei F.

Este prima remiză şi prima partidă fără goluri de la actuala ediţie a Cupei Mondiale, care, până în prezent, a înregistrat o medie de peste trei goluri pe meci.

În urma acestui rezultat, ambele echipe rămân fără victorie la un turneu final din 1998, an în care Iran a câştigat cu 2-1 în faţa Statelor Unite, iar Nigeria a învins Spania (3-2) şi Bulgaria (1-0), înainte de a fi eliminată în optimile de finală de Danemarca.

Meciul de Curitiba, cel mai slab de la începutul turneului, a confirmat faptul că Argentina şi Bosnia sunt marile favorite ale grupei la calificarea în optimile de finală.

Într-un meci anost, cu foarte puţine ocazii clare, campioana Africii a irosit cele mai bune şanse de gol. În prima repriză, Ogenyi Onazi a tras puţin pe lângă poartă din interiorul careului, iar în partea a doua, Shola Ameobi, intrat pe parcurs, a trimis o lovitură cu capul care nu a prins spaţiul porţii.

De cealaltă parte, iranienii ar fi putut marca în minutul 34, atunci când lovitura de cap a lui Reza Ghoochanneijhad a fost respinsă de portarul nigerian Vincent Enyeama.

În etapa a doua din grupa F, Nigeria va juca împotriva Bosniei, la Cuiaba, în timp ce Iran va juca împotriva Argentinei, la Belo Horizonte.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close