Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Noua Zeelandă produce prima mare surpriză la Mondiale: 1-1 cu Slovacia

Noua Zeelandă produce prima mare surpriză la Mondiale: 1-1 cu Slovacia

Noua Zeelandă produce prima mare surpriză la Mondiale: 1-1 cu Slovacia
15 Iun 2010   •   17:00

Considerată poate ca fiind cea mai slabă echipă de la Cupa Mondială din Africa de Sud, Noua Zeelandă nu s-a lăsat călcată în picioare în primul meci din grupa F, împotriva unei echipe mult mai puternice a Slovaciei. Neo-zeelandezii au crezut în şansa lor până în ultimul minut şi au reuşit chiar să obţină primul punct din istorie la un turneu mondial, după 1-1 în faţa europenilor.

Meciul a început într-un mod relaxant şi Noua Zeelandă a avut prima ocazie când Chris Killen a creat pericol în careu, însă nu a reuşit să îl pună în dificultate şi pe Jan Mucha. "All Whites" au trecut pe lângă deschiderea scorului în minutul 4, când o lovitură liberă executată impecabil de Simon Elliott l-a găsit pe atacantul Chris Killen, doar ca lovitura să fie reţinută de Mucha.

Cele mai bune ocazii ale Slovaciei au venit de la Vladimir Weiss, care l-a testat pe Paston după câteva driblinguri pe partea dreaptă şi care i-a centrat lui Sestak în careu pentru o finalizare imprecisă. Marek Hamsik a început şi el să îşi facă simţită prezenţa şi l-a forţat pe Mark Paston să salveze chiar înainte de pauză.

Slovacia a început să pună presiune din ce în ce mai mult şi primul gol a venit în minutul 50. A fost o fază simplă pornită de la Stanislav Sestak, iar centrarea l-a găsit pe Robert Vittek care a profitat de ezitarea lui Winston Reid pentru a trimite cu capul pe colţul lung. Reluările au arătat că Vittek se afla uşor în ofsaid când a primit mingea de pe partea dreaptă, însă rezultatul avea să indice 1-0 pentru slovaci.

Noua Zeelandă a trecut treptat la conducerea partidei şi a dominat la capitolul posesie, însă defensiva Slovaciei nu a fost chiar bombardată, pe când Hamsik şi Weiss au purtat echipa pe contraatac. Curajul neo-zeelandezilor a născut o ocazie uriaşă în minutul 88, când Tony Lochhead a centrat perfect în careu, doar că Shane Smeltz a trimis total greşit cu capul de la opt metri. Golul egalizator avea să vină totuşi în minutele de prelungire, cu 30 de secunde înainte de final, Winston Reid devenind eroul naţiunii cu o lovitură de cap de la nouă metri.

Au evoluat echipele:

Noua Zeelandă: 1. Paston - 4. Reid, 6. Nelsen, 5. Vicelich (21. Christie '78), 19. Smith - 11. Bertos, 7. Elliott, 3. Lochhead - 15. Fallon, 9. Smeltz, 10. Killen (20. Wood '72). Antrenor: Ricki Herbert.

Slovacia: 1. Mucha - 5. Zabavnik, 16. Durica, 3. Skrtel, 4. Cech - 6. Strba - 7. Weiss (19. Kucka 90+1), 9. Sestak (13. Holosko '81), 17. Hamsik - 11. Vittek (15. Stoch '84), 18. Jendrisek. Antrenor: Vladimir Weiss.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CM2010
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close