Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Olanda - Danemarca 2-0. Maşinăria ofensivă a portocalelor s-a pus în funcţiune în repriza a doua

Olanda - Danemarca 2-0. Maşinăria ofensivă a portocalelor s-a pus în funcţiune în repriza a doua

Olanda - Danemarca 2-0. Maşinăria ofensivă a portocalelor s-a pus în funcţiune în repriza a doua
14 Iun 2010   •   16:41

Olanda a avut parte de tot norocul pe care şi-l putea dori în primul meci de la Cupa Mondială, însă "portocalele mecanice" nu ar fi putut câştiga partida cu Danemarca dacă nu ar fi avut în teren forţa ofensivă a lui Van der Vaart, Kuyt, Sneijder şi Van Persie.

În minutul 6, Wesley Sneijder şi-a încercat norocul dintr-o lovitură liberă de la mare distanţă, însă mare a fost şi distanţa faţă de poartă. La cealaltă poartă, Thomas Enevoldsen a şutat la poarta olandezilor, însă nici măcar mingea Jabulani nu a ajutat cele două formaţii să semneze mari ocazii.

Olanda a trecut treptat la conducerea jocului şi a fost mai mereu echipa care a atacat şi care şi-a dorit mai mult de o remiză de la această partidă. În minutul 21, Robin van Persie a trimis mingea spre Rafael van der Vaart, care a şutat de la marginea careului, însă mingea a fost deviată în aut.

Jocul ofensiv al olandezilor a fost răsplătit la un minut de la reluarea partidei, când un autogol a făcut diferenţa. Robin van Persie a fost totuşi artizanul fazei, după ce a driblat pe partea stângă a atacului şi a centrat în careu. Simon Poulson a încercat să respingă cu capul, dar mingea l-a lovit uşor pe Daniel Agger în spate şi a intrat în poarta lui Thomas Sorensen.

După acest gol, Danemarca nu şi-a mai revenit şi Olanda a pus rezultatul în afara oricărui dubiu în minutul 85, la două minute după ce şutul lui Wesley Sneijder a fost deviat de Daniel Agger în bară. Thomas Sorenson a salvat excelent în faţa lui Eljero Elia, dar Dirk Kuyt a urmărit mingea şi a trimis în poartă pentru 2-0.

Antena3.ro

×
Parteneri
Șoferii, avertizați să nu cumpere astfel de anvelope, deși prețul lor este foarte mic
x close