Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Olanda - Japonia 1-0. Wesley Sneijder aduce trei puncte "portocalelor" în grupa E

Olanda - Japonia 1-0. Wesley Sneijder aduce trei puncte "portocalelor" în grupa E

Olanda - Japonia 1-0. Wesley Sneijder aduce trei puncte "portocalelor" în grupa E
19 Iun 2010   •   17:36



Olanda şi Japonia au eşuat să impresioneze în prima repriză a meciului din grupa E la Cupa Mondială şi au încheiat 0-0, pentru ca "portocalele mecanice" să spargă gheaţa în mitanul secund şi să obţină a doua victorie în Africa de Sud şi maximum de puncte după două runde.

Olanda a început mai bine meciul şi a avut prima ocazie în minutul 8. Arbitrul a acordat o lovitură liberă într-o poziţie periculoasă pentru un fault la Robin van Persie. Wesley Sneijder a executat, însă şutul a trecut peste bară. Asiaticii au făcut prima incursiune în terenul olandez în minutul 15. Fundaşul Yuji Nakazawa a creat spaţiu pe partea stângă şi şi-a încercat norocul de la 25 de metri, însă a văzut mingea lovind bara şi ieşind în afara terenului.

În ciuda unei posesii zdrobitoare de peste 70%, olandezii l-au pus în dificultate pe portarul japonez abia cu câteva minute înainte de pauză, când Rafael van der Vaart a şutat de la distanţă, însă prea slab. Olanda a început repriza a doua în atac şi a avut o şansă bună după doar un minut. Mark van Bommel l-a găsit pe Van Persie cu o pasă încântătoare, însă starul lui Arsenal nu a reuşit să îşi direcţioneze voleul.

"Portocalele" au reuşit să deschidă scorul în minutul 53, când defensiva niponă nu a respins bine o minge şi Sneijder a înscris cu un şut de la marginea careului, cu aportul portarului advers. Japonia nu a renunţat şi Yoshito Okubo aproape că a egalat, însă şutul lui a trecut puţin pe lângă poartă. Olanda a ratat o ocazie imensă de a încheia meciul cu cinci minute înainte de final. Afellay a rămas singur cu portarul după o pasă superbă, dar jucătorul lui PSV a fost oprit de o paradă excelentă a lui Narazaki.

Japonia a trecut pe lângă egalare în ultimele minute ale partidei, când Okazaki a şutat o minge din interiorul careului, dar a trimis puţin peste bară dintr-o poziţie foarte periculoasă, astfel că scorul a rămas 1-0 în favoarea Olandei, care are şase puncte şi prima şansă la o calificare în optimile de finală. Japonia rămâne cu trei puncte din două meciuri şi are nevoie de un rezultat bun în ultimul meci, cu Danemarca, pentru a trece de faza grupelor.

Au evoluat echipele:

Olanda: 1. Stekelenburg - 2. Van der Wiel, 3. Heitinga, 4. Mathijsen, 5. Van Bronckhorst - 7. Kuyt, 6. Van Bommel, 8. De Jong, 23. Van der Vaart (17. Elia '72) - 10. Sneijder (20. Afellay '83) - 9. Van Persie (21. Huntelaar '88). Selecţioner: Bert van Marwijk.

Japonia: 21. Kawashima - 5. Nagatomo, 22. Nakazawa, 4. Tanaka, 3. Komano - 2. Abe - 17. Hasebe (9. Okazaki '77), 8. Matsui (10. Nakamura '64), 7. Endo, 16. Okubo (11. Tamada '77) - 18. Honda. Selecţioner: Takeshi Okada.

Antena3.ro

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close