Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Olanda s-a calificat în finala Cupei Mondiale, după 3-2 cu Uruguay

Olanda s-a calificat în finala Cupei Mondiale, după 3-2 cu Uruguay

Olanda s-a calificat în finala Cupei Mondiale, după 3-2 cu Uruguay
07 Iul 2010   •   00:37

Wesley Sneijder a înscris al cincelea gol al turneului şi a ajutat Olanda să se califice pentru a treia oară într-o finală de Cupă Mondială, după victoria cu 3-2 obţinută în meciul cu Uruguay.

Giovanni van Bronckhorst le-a adus europenilor un start de vis în partida, după un şut senzaţional în minutul 18 care s-a dus la vinclu. Uruguay a avut totuşi forţa să revină înainte de pauză, când Diego Forlan şi-a făcut o minge la marginea careului şi a înscris cu un şut de asemenea spectaculos.

Două decizii uşor greşite ale arbitrilor au făcut ca Uruguay să nu poată profita de momentul bun, atacanţii fiind opriţi pe motiv de ofsaid, iar repriza a doua le-a găsit pe cele două echipe practicând un fotbal frumos, cu faze periculoase la ambele porţi.

Cu douăzeci de minute înainte de final, Sneijder a găsit poarta cu un şut plasat, dar şi deviat, golul fiind însă contestat pentru o poziţie de ofsaid în care se găsea un jucător aflat pe traiectoria balonului. Arjen Robben a părut să pună rezultatul în afara oricărui dubiu trei minute mai târziu, când a trimis puternic o lovitură de cap pentru 3-1.

Golul lui Maximiliano Pereira din prelungiri a oferit un final tensionat pentru Olanda, care a rezistat şi care s-a calificat în finală fără să piardă vreun meci în preliminarii sau în Africa de Sud. Deşi sunt maeştrii fotbalului total, olandezii nu au câştigat niciodată Cupa Mondială, pierzând în faţa Germaniei de Vest şi Argentinei, în finalele din 1974, respectiv 1978. "Portocala mecanică" are acum şansa să transforme în realitate zicala "a treia oară e cu noroc", urmând să dispute finala de pe 11 iulie în compania Germaniei sau Spaniei.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CM2010
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close