Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Omul zilei la Cupa Mondială: Luis Suarez

Omul zilei la Cupa Mondială: Luis Suarez

Omul zilei la Cupa Mondială: Luis Suarez
de M.T.    |    20 Iun 2014   •   14:07

La nici o lună după ce a fost operat la genunchi, Luis Suarez a revenit în naţionala Uruguayului şi a făcut ce ştie mai bine: a câştigat meciul pentru echipa sa.

Golgheterul lui Liverpool a confirmat că este probabil cel mai bun atacant din lume la acest moment şi a marcat golurile prin care campioana Americii de Sud a învins Anglia cu 2-1, într-o partidă decisivă pentru soarta calificării în optimile de finală ale Cupei Mondiale. Este exact ceea ce se aşteaptă de la un astfel de jucător, să decidă duelurile echilibrate în competiţiile importante.

„A fost ca un vis. Este ceva la care am visat foarte des. Am făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale carierei. Este un moment incredibil pentru mine, pe care nu îl credeam posibil în urmă cu câteva zile”, a declarat Suarez, la finalul confruntării care a avut loc la Sao Paulo.

Pentru fotbalistul de 27 de ani a fost şi o revanşă personală, după ce a fost des criticat în Anglia din momentul în care s-a transferat de la Ajax la Liverpool, în 2011. Suarez a primit o suspendare de 10 meciuri în Premier League, pentru că l-a muşcat de braţ pe Branislav Ivanovic, în aprilie 2013, care a urmat unei alte suspendări, de opt etape, în urma unei insulte rasiste la adresa lui Patrice Evra, în octombrie 2011.

„Înaintea meciului, multă lume din Anglia a râs de atitudinea mea din ultimii ani. Este o perioadă foarte bună pentru mine şi mi-aş dori să ştiu ce gândesc acei oameni acum”, a spus atacantul uruguayan, cu lacrimi în ochi.

Suarez le-a răspuns pe teren celor care l-au criticat şi l-au ironizat, cele două goluri ale sale condamnând practic Anglia, care mai are şanse minime de a merge în faza următoare la Cupa Mondială. Probabil însă că nici cei mai optimişti fani ai sud-americanilor nu au sperat într-o revenire atât de spectaculoasă a golgheterului ultimului sezon din Premier League.

Operat la genunchi pe 27 mai, la Montevideo, Luis Suarez a început abia săptămâna aceasta să se antreneze alături de colegii săi din echipa naţională şi a lipsit de la meciul de debut din Brazilia. Absenţa sa a contat mai mult decât şi-ar fi imaginat oricine, sud-americanii fiind învinşi fără drept de apel de Costa Rica.

În aceste condiţii, refacerea lui Suarez a devenit prioritatea staff-ului uruguayan, care a făcut adevărate minuni şi a reuşit să-l pună pe picioare pentru meciul cu Anglia. Deloc întâmplător, după golul prin care a deschis scorul, atacantul lui Liverpool s-a dus să-l îmbrăţişeze pe medicul echipei. „Am suferit foarte mult pentru a putea reveni după accidentare”, a recunoscut jucătorul care a împărţit Gheata de Aur, trofeul acordat celui mai bun marcator din Europa, cu Cristiano Ronaldo.

De asmenea, Suarez le-a dedicat golul de 2-1 tuturor celor care i-au fost alături în momentele dificile din ultima perioadă: „Când am văzut mingea venind, am închis ochii şi am şutat, gândindu-mă la clipele prin care am trecut şi la sprijinul pe care mi l-au acordat. Aş vrea să le mulţumesc soţiei mele, celor doi copii ai mei, fizioterapeutului meu Walter Ferreira şi tuturor coechipierilor”.

Victoria în faţa Angliei oferă mai multă linişte naţionalei sud-americane, însă calculele calificării sunt în continuare complicate pentru semifinalista ediţiei precedente a Cupei Mondiale. În ultima etapă din grupa D, echipa lui Oscar Tabarez va juca împotriva Italiei, un adversar cel puţin la fel de dificil. Însă cu un jucător ca Luis Suarez, refăcut, în formă şi cu moralul la cote înalte, fanii fostei duble campioane mondiale au motive să fie optimişti.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close