Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Oraşul Curitiba rămâne pe lista locaţiilor care vor găzdui meciuri la Cupa Mondială

Oraşul Curitiba rămâne pe lista locaţiilor care vor găzdui meciuri la Cupa Mondială

Oraşul Curitiba rămâne pe lista locaţiilor care vor găzdui meciuri la Cupa Mondială
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    19 Feb 2014   •   11:20

Oraşul Curitiba rămâne pe lista locaţiilor în care se vor desfăşura meciuri din cadrul Cupei Mondiale din acest an.

Anunţul a fost făcut marţi de secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, care a confirmat Curitiba  ca oraş gazdă a patru meciuri de la turneul final, aşa cum s-a stabilit iniţial, deşi există întârzieri la construirea stadionului.

„Cursa contracronometru continuă şi trebuie un efort colectiv pentru ca totul să fie gata la timp. Există garanţii financiare, iar progresul se vede. Oraşul Curitiba rămâne între cele 12 localităţi care vor găzdui meciuri la turneul final", a scris Valcke pe contul său de Twitter.

Arena da Baixada din Curitiba este unul dintre cele şase stadioane a căror construcţie ar fi trebuit terminată până pe 31 decembrie, dar care au depăşit termenul limită.

Organizatorii au adus sute de muncitori suplimentari pentru a evita ca arena din Curitiba să fie prima din istorie care îşi pierde dreptul de a găzdui partide de la Cupa Mondială.

După decizia FIFA, aproximativ 1.500 de muncitori sunt aşteptaţi să lucreze la construcţia stadionului de 40.000 de locuri, care ar trebui încheiată la mijlocul lunii mai.

Curitiba va găzdui patru meciuri din faza grupelor la Cupa Mondială, printre care şi cel dintre actuala campioană, Spania, şi Australia, la 23 iunie.

×
Subiecte în articol: Cupa Mondiala FIFA CM2014 Cupa Mondiala2014
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close