Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Oscar Tabarez, după victoria în faţa Angliei: „Am câştigat pentru că am luptat. Am dovedit că nu suntem morţi”

Oscar Tabarez, după victoria în faţa Angliei: „Am câştigat pentru că am luptat. Am dovedit că nu suntem morţi”

Oscar Tabarez, după victoria în faţa Angliei: „Am câştigat pentru că am luptat. Am dovedit că nu suntem morţi”
de M.T.    |    20 Iun 2014   •   12:09

Naţionala Uruguayului a câştigat pentru prima oară din 1970 în faţa unui adversar din Europa la Cupa Mondială, iar antrenorul sud-americanilor, Oscar Tabarez, consideră că determinarea jucătorilor săi a fost decisivă.

„Am câştigat pentru că am luptat. Poate că nu jucăm cel mai atractiv fotbal, dar avem jucători care dau totul pe teren. Sunt foarte bine pregătiţi şi au o relaţie foarte bună între ei. Îşi iubesc ţara, iar acest lucru este foarte important”, a spus Tabarez, după succesul cu 2-1 în faţa Angliei.

Tehnicianul uruguayan crede că „scenariul unui film nu putea fi scris mai bine” şi a precizat că „meciul a fost unul plin de simbolism pentru noi şi am dovedit că nu suntem morţi”.

Uruguay a pierdut surprinzător primul joc din grupa D, 1-3 cu Costa Rica, iar un nou pas greşit i-ar fi compromis aproape definitiv şansele de calificare în optimile de finală.

Victoria din meciul cu Anglia „ne oferă puţină linişte şi ne ridică moralul”, a declarat Tabarez, înainte de a adăuga că „acum trebuie să ne concentrăm pe următoarea partidă. Obiectivul nostru este să mergem în faza următoare”.

Semifinalişti la Cupa Mondială din 2010, uruguayenii mai au de jucat împotriva Italiei şi, în funcţie de jocul rezultatelor, o remiză în faţa squadrei azzurra le-ar putea fi suficientă pentru calificare.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close